You are here:

”O experienţă negativă”. De ce nu a reuşit să se impună Raul Opruţ în campionatul din Belgia şi cum s-a schimbat viaţa lui după revenirea în Superligă

”O experienţă negativă”. De ce nu a reuşit să se impună Raul Opruţ în campionatul din Belgia şi cum s-a schimbat viaţa lui după revenirea în Superligă
Comentarii

Raul Opruţ (26 ani) a semnat cu Dinamo.

De ce nu s-a impus Opruţ în campionatul din Belgia: ”A fost o experienţă negativă”

Fundaşul stânga a impresionat în Superliga României, iar acum este hotărât să facă treabă excelentă şi în tricoul lui Dinamo.

Înainte de asta însă Opruţ a trecut printr-o perioadă grea în străinătate, unde spune el că s-a ”călit”.

  • Kortrijk l-a transferat pe Raul Opruţ anul trecut de de la Hermannstadt în schimbul sumei de 400.000 de euro, însă apărătorul stânga, în vârstă de 26 de ani, nu a reuşit să se impună în primul 11 al alb-roşiilor. În total, Opruţ a adunat doar 128 de minute pentru formaţia belgiană.

”A fost o experimenţă mai negativă pentru că nu prea am jucat foarte mult, am avut de învăţat şi mereu am încercat să văd partea plină a paharului din toate aceastî experienţă negativă, am învăţat foarte multe lucruri pe care o să mi le port în spate pe toata durată carierei mele.

Am învâţat că afară este cine poate, poate, cine nu poate, nu poate, este un lucru bun pentru că în România nu am avut norocul să învâţ chestiile ăstea şi mă bucur că le-am învâţat acolo.

Chiar dacă am 26 de ani nu sunt foarte bâtrăn, adică mai am timp să plec. Nivelul este foarte bun în Belgia, am văzut cum se pregătesc oamenii acolo, tipul de antrenament şi mă va ajuta pe viitor.

E diferenţa asta de ritm şi de intensitate de joc, ei fac asta zi de zi, cei tineri, pentru că sunt foarte mulţi jucători tineri în Belgia şi cred că asta e diferenţa intensitatea pe care o aplică în meciuri.

Mi-am schimbat şi gândirea asta că doar ce e pe teren este de ajuns. Când stai 6 luni, nu joci, e foarte greu din punct de vedere mental pentru că nu mai trecusem prin perioade de genul în intreaga mea cariera şi cumva am fost total depăşit de situaţia din punctul ăsta de vedere. Sunt bucuros pentru ca mi-am revenit, că sunt sănătos şi ca am revenit la Dinamo să dau tot ce am mai bun ca să redevin jucătorul care am fost şi chiar şi mai bun”, a declarat Raul Opruţ.

  • 500.000 de euro este cota de piaţă a lui Raul Opruţ, potrivit portalului de specialitate Transfermarkt.com

Afla mai multe despre: raul opruţdinamobelgia 

viewscnt
Articole similare