Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O legendă a lui Bayern Munchen trage un semnal de alarmă: "Arabia Saudită vrea să domine fotbalul mondial cu banii pe care noi îi dăm pe facturi"

O legendă a lui Bayern Munchen trage un semnal de alarmă: "Arabia Saudită vrea să domine fotbalul mondial cu banii pe care noi îi dăm pe facturi"

Cristiano Ronaldo

Comentarii

Uli Hoeness, figură istorică a campioanei Germaniei, Bayern Munchen, a avertizat în legătură cu riscul unei "dominaţii" a Arabiei Saudite în fotbalul mondial, cerând să se reacţioneze prin formarea de tinere talente.

"Saudiţii par într-adevăr total hotărâţi să domine fotbalul mondial", a declarat preşedintele de onoare al clubului bavarez într-un interviu acordat postului de televiziune RTL-Germania.

"Ei încearcă să cumpere staruri mondiale şi, de asemenea, să construiască o adevărată structură pentru fotbal în regat, iar acest lucru este ceea ce diferenţiază proiectul saudit de cel al Chinei la vremea sa. În plus, bineînţeles, există un alt element care nu a fost niciodată prezent în China: acolo există în mod clar bani nelimitaţi, pe care noi trebuie să-i finanţăm prin plata facturilor la petrol", a mai spus Uli Hoeness.

În opinia sa, pentru a face faţă ofensivei, fotbalul european, şi în special Germania, trebuie să se întoarcă la elementele de bază şi să aibă încredere în jucătorii tineri.

De când Cristiano Ronaldo a semnat pentru Al-Nassr în ianuarie, cluburile din campionatul saudit, susţinute de Fondul Public de Investiţii (PIF), s-au lansat într-o frenezie de cumpărare de jucători. Aducerea celui care a câştigat de cinci ori Balonul de Aur, pentru un contract estimat la 400 de milioane de euro, a deschis calea pentru sosirea altor vedete aflate la finalul carierei în Saudi Pro League, precum Karim Benzema şi Neymar.

În octombrie 2021, cu mult înainte de începerea valului de transferuri către liga saudită, un consorţiu finanţat de monarhia petrolieră a finalizat achiziţionarea clubului englez Newcastle United din Premier League. Arabia Saudită va găzdui Cupa Mondială a cluburilor la sfârşitul lunii decembrie, precum şi Cupa Asiei din 2027, o repetiţie generală pentru Cupa Mondială din 2034.

Afla mai multe despre: cristiano ronaldo 

viewscnt
Articole similare