Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă "bijuterie" în România. Stadionul va fi inaugurat cu un meci în Europa. Cât a costat arena

O nouă "bijuterie" în România. Stadionul va fi inaugurat cu un meci în Europa. Cât a costat arena

Superliga

Comentarii

Sepsi s-a calificat în Europa la capătul celui mai bun sezon de când a promovat în Liga 1, iar la prima partidă din preliminariile Conference League îşi va inaugura noua arenă. Echipa lui Laszlo Dioszegi şi-a construit un nou stadion la Sfântu Gheorghe, unde să joace meciurile de pe teren propriu.

Sepsi inaugurează noul stadion la primul meci din Europa

Noul stadion al lui Sepsi a costat nu mai puţin de 25 de milioane de euro, finanţare primită de la Guvernul din Ungaria. Într-o discuţie în exclusivitate cu Telekom Sport, Cornel Şfaiţer, preşedintele covăsnenilor, a dezvăluit că Sepsi plănuieşte să inaugureze noua arenă la primul meci din preliminariile Conference League.

Sepsi întâlneşte Spartak Trnava în primul meci din preliminarii, iar slovacii vor fi găzduiţi pe noul stadion: "Aşteptăm cu nerăbdare să ne mutăm pe nouă arenă. Vom evolua în Europa în returul cu slovaciii de la Trnava", a spus Cornel Şfaiţer, pentru Telekom Sport, pentru ca apoi să discute despre lotul echipei: "Jucătorii pe care i-am dorit au rămas în continuare, unii şi-au prelungit contractele, alţii erau sub contract. Cu excepţia lui Bouhenna şi Safranko, ceilalţi ne-am despărţit de ei amiabil. Au fost jucători care ne-a ajutat, au creat concurenţă", a spus Sfaiţer.

Facilităţile noului stadion al lui Sepsi

De-a lungul ultimilor ani, conducerea, ajutată de guvernul din Ungaria, a investit în academie, stadion şi infrastructură, iar acum Sepsi se pregăteşte de mutarea pe noua arenă.  În următorul sezon, echipa din Sfântu Gheorghe va juca pe stadionul de 8.400 de locuri, care va fi gata cu câteva luni mai târziu decât s-ar fi dorit.

"S-au întârziat puţin lucrările, pot să spun că din cauza vremii. De o lună şi jumătate ninge sau plouă în continuu. Cred că cel mai devreme în august sau maximum în septembrie putem să vedem primul meci pe acest stadion. Nu vrem să inaugurăm stadionul la 95% sau la 98%, vrem să fie 100% gata.

Faţada principală, acolo suntem în întârziere, şi la locurile de parcare (n.r. - au fost probleme). Infrastructura din afara stadionului, acolo suntem în întârziere de o lună şi jumătate. Într-o lună de zile ar fi gata gazonul să putem juca primul meci de fotbal. 85% e gata stadionul. Costurile finale o să fie undeva la 25 de milioane de euro total"
, a declarat Laszlo Dioszegi pentru Telekom Sport.

Detalii despre noul stadion din Sfântu Gheorghe:

-Investiţie totală: 25 milioane de euro
-Capacitate: 8.400 de locuri
-10 cabine pentru comentatori
-22 de locuri de parcare pentru autocare
-transmisia TV s-ar putea face chiar şi cu 18 camere

GALERIE FOTO CU NOUL STADION

Afla mai multe despre: sepsistadionliga 1conference leaguesfaiter 

viewscnt
Articole similare