adplus-dvertising
You are here:

O nouă controversă la Cupa Mondială din Qatar. Un fotbalist din naţionala Olandei face declaraţii surprinzătoare: "FIFA ne-a obligat"

O nouă controversă la Cupa Mondială din Qatar. Un fotbalist din naţionala Olandei face declaraţii surprinzătoare: "FIFA ne-a obligat"

Cupa Mondială

Comentarii

Davy Klaassen a dezvăluit că FIFA le-a interzis olandezilor să poarte banderola în culorile curcubeului în meciul cu Senegal.

"Acest aspect nu a jucat un rol important în derularea meciului, dar, de fapt, am fost nevoiţi să nu purtăm banderola pentru că nu am vrut să începem cu cartonaş galben. FIFA ne-a obligat să nu o purtăm. A fost o alegere dificilă, dar a trebuit să o facem", a declarat Klaassen.

Selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, nu mai vrea să răspundă la întrebări de natură politică, dar "un lucru este clar, nu vom purta banderola dacă primim cartonaş galben". "Cred că ar trebui să se întrebe dacă aceasta este o decizie corectă a celor de la FIFA, cred că pot da un răspuns la această întrebare".

Cele şapte selecţionate europene care plănuiseră să poarte o banderolă curcubeu "OneLove" împotriva discriminării la Cupa Mondială din Qatar au renunţat, luni, în faţa ameninţării cu "sancţiuni sportive".

"FIFA a fost foarte clară, va impune sancţiuni sportive dacă căpitanii noştri poartă banderole pe teren. Ca federaţii naţionale, nu le putem cere jucătorilor noştri să rişte sancţiuni sportive, inclusiv cartonaşe galbene", au scris cele şapte federaţii.

viewscnt
Articole similare