Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă etapă de super rally în weekend la Târgu Mureş

O nouă etapă de super rally în weekend la Târgu Mureş

Sporturi cu motor

Comentarii

A doua etapă din Campionatul Naţional de Super Rally va avea loc sâmbătă, începând cu ora 8:00, pe circuit stradal în centrul municipiului Târgu Mureş, un total de 25 de concurenţi fiind înscrişi la start.

După o primă rundă la Mangalia, acolo unde campionul naţional en-titre Jerome France a câştigat duelul cu Mihai Leu şi Costel Căşuneanu, acţiunea se va muta pe străzile din Târgu Mureş, o etapă cu tradiţie pentru super rally. Traseul va fi în zona centrală şi va fi compus din câte 3 ture a 1,8 kilometri fiecare.

Etapa din acest weekend va reprezenta a patra ediţie a Trofeului Târgu Mureş, după cele din 2018, 2019 şi 2021. Câştigătorii ultimelor două, Costel Căşuneanu, respectiv Jerome France, se vor duela şi sâmbătă pentru prima poziţie. Căşuneanu va pilota modelul Skoda Fabia R5, care i-a adus în 2019 prima victorie din carieră la open în Super Rally, în timp ce France vine în premieră la Târgu Mureş cu modelul Norma M20F.

Monopostul Formula Renault cu care France a câştigat anul trecut va fi pilotat de această dată de belgianul Didier Balcaen. O schimbare va fi şi la Mihai Leu, care nu va mai veni la bordul unui Ferrari 458 Challenge, ci cu prototipul Radical SR8.

De altfel, 5 monoposturi vor fi prezente pe traseul de concurs. Pe lângă Leu, France şi Balcaen, Emil Ghinea (Norma M20F) şi Leo Borlovan (Funyo SP05 EVO) vin şi ei cu planuri mari la a doua etapă din acest sezon. Ovidiu Zaberca (Porsche 911) şi Armando Battochi (Ferrari 458 Challenge) se vor duela la clasa GT.

Etapa va începe sâmbătă de la ora 08:00 cu manşele de recunoaşteri, urmate de patru manşe de antrenamente, iar de la ora 12:15 se vor desfăşura cele două manşe de concurs.

Afla mai multe despre: super rallycampionatul national 

viewscnt
Articole similare