Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă forţă în fotbalul românesc! Are un nou sponsor uriaş, va avea stadion nou şi îşi va schimba forma de organizare

O nouă forţă în fotbalul românesc! Are un nou sponsor uriaş, va avea stadion nou şi îşi va schimba forma de organizare

Fotbal

Comentarii

O nouă echipă din Superligă este gata de o ”transformare” radicală în perioada imediat următoare.

Conform botosaneanul.ro, FC Botoşani se află într-un amplu proces de reorganizare, ce are ca scop trecerea de la o asociaţie non-profit (ONG), la o societate pe acţiuni.

FC Botoşani ”se transformă”

În acest moment, la Federaţia Română de Fotbal şi la Liga Profesionistă de Fotbal este înscrisă Asociaţia Fotbal Club Botoşani, formaţie deţinută de grupul ”Elsaco”, condus de Valeriu Iftime.

Omul de afaceri a declarat în numeroase rânduri că, tocmai din acest motiv, al formei de organizare, a avut probleme de-a lungul timpului în cooptarea unor sponsori privaţi, care să aducă un plus financiar, implicit şi de valoare echipei.

Cu toate acestea, încep să apară şi veştile bune pe strada lui Valeriu Iftime şi a celor de la FC Botoşani: procesul pentru transformarea într-o societate este în plină desfăşurare, iar clubul a câştigat sprijinul unui sponsor extrem de puternic - Electroalfa.

Electroalfa este una dintre cele mai mari companii din ţară, specializată, printre altele, în producţia de confecţii metalice şi de echipamente de medie şi joasă tensiune. 

Pe piaţa românească încă din anul 1991, aceasta dispune de patru fabrici în Botoşani, opt reprezentanţe, propriul Centru de Dezvoltare, atingând în anul 2022 o cifră de afaceri de 78 de milioane de euro, ceea ce o transformă într-unul dintre cei mai importanţi jucători ai industriei energetice autohtone.

”Electroalfa şi-a trasat succesul pe baza unui set de valori bine stabilit, printre care se numără excelenţa, dedicarea, autodepăşirea şi armonia, valori pe care le salutăm şi pe care le urmăm întocmai, în drumul nostru spre dezvoltarea sănătoasă în sportul românesc.

Ne bucurăm că împărtăşim astfel de bune practici cu fiecare dintre partenerii noştri, de aici şi colaborarea prosperă, de care suntem siguri că vom avea parte şi alături de noii noştri sponsori, care vor apărea, din acest moment, şi pe echipamentul de joc al „roş-alb-albaştrilor”.

Bun venit alături de noi, Electroalfa! Fie ca această colaborare să fie însoţită de cât mai multe succese pe care să le sărbătorim împreună!”, a fost mesajul postat de moldoveni pe reţele sociale, prin care a fost oficializată colaborarea cu noul sponsor.

Patronul celor de la FC Botoşani, Valeriu Iftime, a declarat că această colaborare este mult mai important decât aspectul financiar, deoarece poate ”deschide uşi” şi pentru alţi sponsori importanţi din zona Moldovei care s-ar putea alătura proiectului.

Pentru mine, importanţi nu sunt neapărat banii pe care Electroalfa îi poate aduce, ci semnalul de încredere dat prin intrarea în acţionariat. Înseamnă că am creat un club credibil”, a declarat Valeriu Iftime, conform sursei citate.

Valeriu Iftime vrea neapărat stadion nou la Botoşani

Ambiţiile lui Valeriu Iftime nu se opresc aici. Afaceristul pune presiune pe autorităţile locale din oraş pentru a depune la Compania Naţională de Investiţii (CNI) proiectul prin care Botoşaniul să dispună de un stadion nou în următorii ani.

A existat un proiect, prezentat şi în mass-media, prin care noul stadion din Botoşani va avea undeva la 10.000 de locuri, însă discuţiile stagnează de ceva timp, spre nemulţumirea lui Valeriu Iftime.

Uitaţi-vă la ce se întâmplă pe stadion, la stadion. Primarul Cosmin Andrei parcă n-are tragere de inimă. Nu îl văd serios să facă stadionul ăsta. Nu îl face pentru mine, îl face pentru oraşul ăsta. Rămâne în mandatul lui. Tot îmi spune că acea documentaţie nu e gata.

Măi, oameni bun, chiar suntem proştii lumii? Fă dracului documentaţia. E o problemă, dar nu ştiu, trag de timp. Nu au depus documentaţia, nu au fost la CNI. Trebuie ceva făcut.

Suntem la planuri. Documentaţia nu e gata. CNI nu ştie de Botoşani. Nu e acolo. Simt o plictiseală. Ca să fim în fotbal, avem nevoie de un efort colectiv. E păcat, ar da o altă culoare oraşului.

Am discutat cu domnul primar, mi-a zis ca da, se ocupă. Nimic! Ori mă tratează ca pe nimeni.... Nu văd să aibă un plan. E luna aprilie. Trebuie să fie depusă documentaţia. Nu înţeleg. De parcă îmi construiesc eu o cetate şi nu-mi dau ăştia aviz. Când vorbesc cu primarul, parcă aş vorbi cu stâlpul rupt. Ne-au mai mărit şi chiria, au dublat-o”, a declarat Valeriu Iftime, pentru sursa citată.

În apărarea sa, primarul Cosmin Andrei a declarat că DALI-ul (Documentaţie de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii) va fi depusă la CNI în următoarele săptămâni, iar procesul îşi va urma, apoi, etapele fireşti.

Afla mai multe despre: iftimecosmin andreibotosani 

viewscnt
Articole similare