Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă forţă în Superligă. Investitor cu miliarde de dolari şi stadion nou pentru un club de mare tradiţie din România

O nouă forţă în Superligă. Investitor cu miliarde de dolari şi stadion nou pentru un club de mare tradiţie din România

Dinamo București

Comentarii

Ajunsă în Liga a II-a, pentru prima dată în istorie, Dinamo are în continuare mari probleme financiare.

Fostul preşedinte executiv al clubului Dinamo, Constantin Anghelache, a dezvăluit că un om de afaceri din zona arabă este interesat de cumpărarea clubului Dinamo.

"Chiar eu pot divulga că am fost şi sunt în contact cu cineva din Arabia: «Eu vreau să investesc neapărat într-un club de fotbal din România care are perspective». Şi a zis că s-a gândit la Dinamo. S-a întâmplat asta în urmă cu o lună şi jumătate.

Această persoană are câteva zeci de miliarde de dolari din petrol. De unde interesul? Fiindcă un nepot de-ai lui a făcut facultatea la Bucureşti, mi-a fos mie student. El venea la meciuri, iar omul a avut această idee.

A zis: «Nu mă bag în această discuţie până când nu se întâmplă trei lucruri. Dinamo să aibă un singur finanţator, nu mă interesează nici PCH, nici ce vorbiţi voi. Pe mine mă interesează ca acest club să aibă un singur proprietar, să fie 100% posesorul al acţiunilor.

Voi negocia doar cu acea persoană şi vom stabili cât doreşte. Îi voi da cât doreşte şi poate vom cădea la un acord». Se pare că acest lucru s-a întâmplat la şedinţa din data de 14, când pare-se că PCH ar fi luat 99% din acţiuni.

Al doilea lucru dorit de el: insolvenţa să aibă un plan clar de plată a datoriilor către creditori. Mai e problema stadionului. Mi-a spus: «Eu nu pot discuta cu Ministerul de Interne? Dar eu nu găsesc 21 de hectare să-mi fac eu stadionul meu în 2-3 ani?». Vrea să facă o investiţie în România, să investească în construcţia unei baze sportive. , a spus Anghelache.

Retrogradată în premieră în Liga a II-a, la finalul sezonului trecut, Dinamo ocupă locul 10 în clasament, cu 18 puncte obţinute în cele 13 etape disputate.

De altfel, în data de 21 noiembrie, va fi judecat planul de reorganizare, iar dacă acesta va fi aprobat de judecătorul sindic, APCH va deveni acţionar majoritar, cu 99,17%, în momentul de faţă fiind doar acţionar minoritar, cu 20,06%.

Afla mai multe despre: dinamo 

viewscnt
Articole similare