You are here:

O nouă modă în fotbalul englez. Lecţii de jurnalism şi televiziune în Premier League

O nouă modă în fotbalul englez. Lecţii de jurnalism şi televiziune în Premier League
Comentarii

Cluburile din Premier League au ieşit în faţă cu un nou concept: lecţii de jurnalism şi televiziune pentru fotbalişti, menite să-i pregătească pe jucători pentru interviuri.

În nenumărate rânduri fotbaliştii au gafat-o la conferinţe de presă sau în timpul unor interviuri importante. Tocmai pentru a sări în ajutorul sportivilor, englezii au angajat profesionişti în jurnalism şi vedete de televiziune care să viziteze academiile şi să le ţină seminarii fotbaliştilor.
Tinerilor jucatori le sunt prezentate interviuri interesante, precum cele ale lui Pep Guradiola, Jose Mourinho, Jurgen Klopp, Vincent Company, James Maddison sau Emile Smith Rowe.
Am lucrat cu echipa U18 a lui Manchester City. Nu ştiu dacă alte cluburi dictează jucatorilor lor să aiba un discurs neutru şi insipid, dar mă îndoiesc. Cred că celor mai multi ofiţeri de presă pe care îi ştiu le-ar placea ca jucătorii lor să acorde interviuri distractive şi interesante. Dacă sunt naturali, deschişi şi spun lucruri interesante şi intr-o manieră personală, au şanse mai mari să fie citaţi mai des de presă şi să devină mai apreciaţi de iubitorii fotbalului.

Interviurile lui James Maddison din ultima perioadă sunt o gura de aer proaspăt si un exemplu relevant că e ok să fii onest şi deschis. Dacă eviţi subiectele sensibile, nu înseamnă că trebuie să vorbeşti în clişee. În plus, mulţi pot urma cariere în televiziune, după ce se lasă de fotbal, dacă arată că au lucruri interesante de zis", a spus Matt Curtis, profesor de televiziune şi producător pentru BT Sport si CBS.  

 

Afla mai multe despre: manchester city 

viewscnt
Articole similare