adplus-dvertising
You are here:

O nouă reacţie controversată a lui Kyrgios. Tenismenul, discurs radical în privinţa autorităţilor şi a obligativităţii de vaccinare: "Eu nu cred aşa ceva"

O nouă reacţie controversată a lui Kyrgios. Tenismenul, discurs radical în privinţa autorităţilor şi a obligativităţii de vaccinare: "Eu nu cred aşa ceva"

Tenis

Comentarii

Nick Kyrgios a cerut anularea turneului de la Australian Open, manifestând surprinzător simpatie faţă de liderul mondial Novak Djokovic, care a refuzat să spună dacă s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

Jucătorul australian consideră că turneul de Mare Şlem, programat în luna ianuarie, nu ar trebui să se ţină, din respect pentru locuitorii oraşului Melbourne, care s-au confruntat cu 260 de zile de carantină de la începutul pandemiei şi întâmpină în continuare probleme pentru combaterea virusului.

"Cât timp a fost carantinat oraşul Melbourne? 275 de zile sau ceva de genul ăsta?", s-a întrebat Kyrgios pe podcastul său, No Boundaries.

Ministrul Sporturilor din statul Victoria, unde se află Melbourne, a reacţionat afirmând că "nu poate da curs logicii" lui Kyrgios.

"Locuitorii din Melbourne, din Victoria şi, sincer, toţi australienii sunt absolut avizi de mari evenimente", a explicat ministrul pentru presă. "Economia noastră are nevoie, moralul statului nostru are nevoie", a adăugat oficialul.

Turneul s-a desfăşurat anul acesta, dar jucătorii au fost supuşi unei carantine de două săptămâni la hotel, iar prezenţa publicului a fost limitată şi o izolare de cinci zile a fost instituită la jumătatea competiţiei.

Organizatorii sunt încrezători în privinţa desfăşurării ediţiei 2022, jucătorii vaccinaţi în totalitate putând intra pe teritoriul australian fără carantină sau bulă sanitară.

Nicio excepţie nu va fi făcută pentru jucătorii nevaccinaţi, a avertizat prim-ministrul statului Victoria, Daniel Andrews, aruncând o îndoială asupra participării sârbului Novak Djokovic, de nouă ori învingător la Melbourne şi care refuză să spună dacă s-a vaccinat sau nu.

Kyrgios a avut o relaţie tensionată cu numărul 1 mondial, calificându-l drept "cretin" la ultimul Australian Open, după solicitarea sa de relaxare a carantinei jucătorilor.

Însă Kyrgios apără totuşi dreptul lui Djokovic de a participa la competiţii, indiferent dacă este imunizat sau nu şi a făcut o paralelă cu baschetbalistul american Kyrie Irving, care a ratat debutul sezonului din NBA după ce a refuzat să se vaccineze.

"Kyrie, Novak... Aceşti băieţi au dat atât de mult, s-au sacrificat atât de mult. Sunt sportivi de talie mondială la care se uită milioane de oameni. Eu cred că nu este bine, din punct de vedere moral, ca cineva să fie forţat să se vaccineze", a subliniat Kyrgios, ajuns pe locul 90 ATP.

viewscnt
Articole similare