Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă superforţă în fotbalul european. Un club de mare tradiţie a fost cumpărat deja şi a intrat într-o nouă eră

O nouă superforţă în fotbalul european. Un club de mare tradiţie a fost cumpărat deja şi a intrat într-o nouă eră
Comentarii

"Totul este semnat", a anunţat preşedintele lui Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, în legătură cu achiziţia unui pachet majoritar de acţiuni la OL Groupe de către Eagle Football Holdings, aparţinând americanului John Textor, deja proprietar al mai multor cluburi de fotbal.

"Ne-am înţeles, am dat mâna în cursul nopţii (duminică spre luni - n. r.) în videoconferinţă, iar luni la 03:00 totul era semnat", a declarat Aulas, precizând că un consiliu de administraţie a validat luni operaţiunea.

Aceasta prevede o cumpărare completă a acţiunilor Pathé şi IDG (respectiv 19,36% şi 19,85% din capital) şi o vânzare treptată a Holnest, holdingul de familie al lui Jean-Michel Aulas, care deţine 27,72% din capital.

Potrivit acestui acord, Jean-Michel Aulas, care are 73 de ani, îşi va păstra postul "cel puţin trei ani", a precizat preşedintele lui OL. "John a vrut să rămân, nu a fost o obligaţie, ci o dorinţă a fanilor".

Americanul a ţinut să dea asigurări în timpul conferinţei de presă. "Sunt aici ca resursă", a subliniat Textor de mai multe ori.

Gruparea listată la bursă, a menţionat John Textor, "şi-a întins deja aripile peste graniţe, este un brand cunoscut peste tot, este al 20-lea club din lume, nu văd de ce aş veni eu să schimb totul".

Afla mai multe despre: lyon 

viewscnt
Articole similare