Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă victorie importantă pentru Max Verstappen. Pilotul olandez s-a impus în Mexic şi şi-a mărit avansul faţă de Lewis Hamilton

O nouă victorie importantă pentru Max Verstappen. Pilotul olandez s-a impus în Mexic şi şi-a mărit avansul faţă de Lewis Hamilton

Formula 1

Comentarii

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Mexicului, a XVIII-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de principalul său adversar la titlul mondial, britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, şi de mexicanul Sergio Perez, tot de la Red Bull. Din acest sezon mai sunt de disputat patru etape, iar Verstappen are acum un avantaj de 19 puncte faţă de Hamilton.

Victoria de pe Autodromo Hermanos Rodriguez din Mexico City (cu o asistenţă totală în cele trei zile ale grand prix-ului de peste 370.000 de spectatori) s-a jucat în primul viraj. Primele două locuri pe grilă au fost ocupate de piloţii Mercedes, în ordinea Valtteri Bottas - Lewis Hamilton. Au urmat, pe locurile 3 şi 4, Max Verstappen şi Sergio Perez.

Finlandezul a ponit slab în cursă, a fost depăşit, pe dreapta, de Hamilton, dar Verstappen a atacat decisiv pe stânga şi a ajuns în frunte în primul viraj, unul la dreapta, după linia lungă de la start, şi a preluat conducerea cursei, urmat de rivalul său la titlul mondial şi de favoritul gazdelor. Bottas a intrat într-o coliziune cu australianul Daniel Ricciardo (McLaren-Mercedes) şi ambele monoposturi au fost nevoite să meargă la boxe din cauza avariilor suferite de maşinile lor. Cursa a fost neutralizată cu Safety Car.

Scăpat în frunte, Verstappen a pus repede un avans mare faţă de Hamilton şi nu a mai avut nicio problemă până la final. Britanicul a avut însă de luptat pentru a-şi păstra locul secund. El a schimbat pneurile mai devreme decât Perez. Cu cauciucuri mai puţin uzate, Perez l-a ajuns pe Hamilton în ultimele zece tururi, dar nu a putut să-l întreacă pe septuplul campion mondial.

Aceasta a fost victoria cu numărul 19 pentru Verstappen în carieră, a noua în acest sezon şi a patra în Mexic.

Pe locul al patrulea s-a clasat francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri), al cincilea a fost Charles Leclerc din Monaco (Ferrari), iar al şaselea, spaniolul Carlos Sainz jr. (tot Ferrari).

Pe locurile 7-10 s-au clasat în ordine germanul Sebastian Vettel (Aston Martin), finlandezul Kimi Raikkonen (Alfa Romeo), spaniolul Fernando Alonso (Alpine) şi britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes).

După acest succes, Max Verstappen şi-a mărit avantajul în fruntea clasamentului piloţilor faţă de Lewis Hamilton de la 12 la 19 puncte. Olandezul are 312,5 puncte, iar Hamilton, 293,5 puncte.

La constructori, Mercedes este încă în frunte, cu 478,5 puncte, dar Red Bull, cu 477,5, s-a apropiat la numai un punct după cele 40 de puncte acumulate duminică (faţă de 18 rivala).

Următoarea etapă, Marele Premiu al Braziliei, va avea loc duminica viitoare, la Interlagos.

Afla mai multe despre: formula 1 

viewscnt
Articole similare