Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O rivalitate veche de 96 de ani! Naţionala întâlneşte diseară adversarul tradiţional al istoriei sale

O rivalitate veche de 96 de ani! Naţionala întâlneşte diseară adversarul tradiţional al istoriei sale

Echipa națională

Comentarii

Serbia este echipa pe care am întâlnit-o de cele mai multe ori de-a lungul timpului. Palmaresul este favorabil vecinilor noştri. Diseară este a 42-a confruntare între cele două naţionale.

Istoria naţionalei României începe în 1922 cu un meci împotriva Iugoslaviei. A fost startul unui şir lung de partide între cele două reprezentative. Astăzi la Belgrad, se consumă al 42-lea episod al duelul româno-sârb. Între timp, Iugoslavia a dispărut, dar Serbia este cea care a moştenit palmaresul fostei ţări.

Rivalii stau mai bine în ce priveşte numărul victoriilor. Au câştigat 20 dintre partide, în timp ce tricolorii numai 16. Doar cinci au fost remize. De altfel Serbia este adversarul pe care l-am întâlnit cel mai des în istorie. Cu nicio altă selecţionată nu am disputat atâtea jocuri. 

Ultima întâlnire dintre cele două a fost acum nouă ani. În 2009, tricolorii erau umiliţi pe Maracana din Belgrad. Confruntarea de diseară va fi însă pe arena lui Partizan. 

"Fiecare dintre noi se motivează mult mai bine atunci când joacă cu spectatori, chiar dacă ştim că fanii lor sunt foarte înfocaţi. Cred că va fi un meci frumos. Eu am mare încredere că vom reuşi să facem un rezultat bun în Serbia şi se vor schimba lucrurile" este optimist Paul Anton, cel care a jucat în partida cu Muntenegru. 

Afla mai multe despre: româniaserbiapalmares 

viewscnt
Articole similare