You are here:

Obiectiv îndrăzneţ pentru gimnastica românească la Jocurile Olimpice. "Suntem în situaţia fericită de a avea de unde alege"

Obiectiv îndrăzneţ pentru gimnastica românească la Jocurile Olimpice. "Suntem în situaţia fericită de a avea de unde alege"

Gimnastică

Comentarii

FRG a prezentat, alături de partenerii Lidl şi Renovatio, noile aparate pe care se antrenează sportivii. Acestea sunt identice cu cele de la Paris.

O calificare în finala pe echipe plus prezenţe în două finale pe aparate şi în finala de la individual compus. Acesta este obiectivul Federaţiei Române de Gimnastică pentru Jocurile Olimpice. El a fost anunţat în ziua prezentării implicării partenerilor FRG, Lidl şi Renovatio, în crearea condiţiilor de pregătire a gimnaştilor pentru JO de la Paris, prin asigurarea materialelor de concurs similare cu cele de la Paris.

„Pentru Jocurile Olimpice ne-am asumat o finală pe echipe, unde orice e posibil, pentru că se pleacă de la zero. De asemenea, două finale şi cel puţin o prezenţă în finala de la individual compus”, a declarat Carmencita Constantin, preşedinte la Federaţia Română de Gimnastică, pentru Sportsnet.ro

Lotul pentru Jocurile Olimpice va fi stabilit după ultimele două competiţii de verificare. Prima va avea loc sâmbătă, la sala Polivalentă, iar cea de-a doua în weekend-ul viitor, tot la Polivalentă, la RomGym Trophy.

„Suntem în situaţia fericită de a avea de unde alege. Tot lotul se va reuni apoi la Izvorani, până la plecarea la Paris”, spune Carmencita Constantin.

Sabrina Voinea spune că abia aşteaptă concursurile de verificare.

„Aceste concursuri sunt ca nişte verificări cum am avut şi la Europene. Mie îmi place să concurez şi le aştept”, a declarat Sabrina Voinea, componentă a lotului naţional de gimnastică.

În ceea ce priveşte obiectivul impus de federaţie, Sabrina Voinea şi colega ei, Ana Maria Bărbosu, spun că acesta

„Poate fi realizat, toate avem câte o şansă, eu îmi doresc foarte mult finală la bârnă şi sol şi acolo o să mă bat la medalie”, recunoaşte Sabrina Voinea.

„E un obiectiv realizabil şi sunt convinsă că putem să-l atingem”, spune Ana Maria Bărbosu.

Aflată, ca şi restul coechipierelor sale, la prima participare olimpică din carieră, Ana spune că nu are mari emoţii.

„E prima oară când concurez la Jocurile Olimpice, dar am mai avut competiţii mari internaţionale. Acum ne concentrăm pe competiţiile de verificare şi apoi vom fi focusate doar pe Jocurile Olimpice. Orice sportiv are presiune, dar de aceea lucrează şi vrea să dea la momentul competiţiei ce e mai bun din el”, recunoaşte Ana Maria Bărbosu.

 

Afla mai multe despre: gimnastica romaniajocurile olimpice paris 

viewscnt
Articole similare