You are here:

Ofertă concretă! Daniel Bîrligea, pe lista unui club care a impresionat în Serie A. Patronul a recunoscut interesul echipei din Italia

Ofertă concretă! Daniel Bîrligea, pe lista unui club care a impresionat în Serie A. Patronul a recunoscut interesul echipei din Italia

Superliga

Comentarii

Daniel Bîrligea este unul dintre cei mai în formă fotbalişti români ai momentului, iar prestaţiile sale au atras în vară atenţia unor cluburi importante din străinătate.

În urmă cu o lună, FCSB l-a transferat pe Daniel Bîrligea în schimbul sumei de 2.000.000 de euro, plus 15% dintr-un viitor transfer.

Atacantul născut la Brăila a impresionat în primele sale meciuri în tricoul campioanei României, pentru care a bifat trei goluri în cinci meciuri, două dintre ele în Europa League, cu RFS şi PAOK Salonic, iar Gigi Becali deja a declarat în spaţiul public că se felicită pentru transferul făcut.

Bîrligea a fost aproape de un transfer în Serie A, înainte să vină la FCSB

Neluţu Varga, patronul CFR-ului, a dezvăluit că CFR Cluj a primit mai multe oferte în această vară pentru Daniel Bîrligea, de la echipe din Italia, Portugalia, Turcia şi Rusia, printre care Como, una dintre surprizele plăcute ale startului de sezon din Serie A.

Finanţatorul din Gruia a luat decizia de a-l păstra pe Bîrligea la momentul respectiv deoarece gruparea ardeleană era angrenată în Conference League şi încă spera să atingă faza grupelor, obiectiv ce a fost ratat după un meci de coşmar cu Pafos.

„Pe el (n.r. Bîrligea) am avut cele mai multe oferte, dar nu l-am dat pentru că am vrut să ne calificăm în grupele Conference League şi n-am vrut să ruinăm şansele. Am avut o ofertă mult mai mare pentru el, decât cea pe care l-am vândut. Dar n-am fost de acord. Vedeam calificarea mai importantă.

Au fost oferte din Italia, Portugalia, Turcia, Rusia. Cea mai mare a fost de la Como. A fost o chestiune de decizie şi asumare. Să iei decizia corectă la momentul oportun”, a spus Ioan Varga, pentru ProSport.

Como, nou-promovată, dar cu staruri de clasă mondială în componenţă

Como a promovat în Serie A la finele sezonului trecut, iar lotul lombarzilor este unul cotat la la 85.000.000 de euro. Trupa antrenată de Cesc Fabregas are opt puncte după şapte jocuri.

  • În lotul lui Como se regăsesc câţiva jucători consacraţi la nivel european, precum Pepe Reina, Alberto Moreno, Sergi Roberto, Andrea Belotti sau Patrick Cutrone.

De asemenea, Raphael Varane a fost sub contract cu Como la startul sezonului, însă a decis să se retragă după o accidentare suferită într-un meci de Coppa Italia, contra Sampdoriei.

Afla mai multe despre: bîrligeafcsbcfrneluţu varga 

viewscnt
Articole similare