You are here:

OFICIAL | A fost suspendat fotbalul în Italia! Nu se mai joacă în Serie A. Premierul Italiei a anunţat decizia

OFICIAL | A fost suspendat fotbalul în Italia! Nu se mai joacă în Serie A. Premierul Italiei a anunţat decizia

Sporturi

Comentarii

Reprezentanţii sportului italian s-au întâlnit, luni, de urgenţă, la Foro Italico, pentru a lua o decizie în privinţa competiţiilor sportive, totul în urma epidemiei cu coronavirus.

UPDATE: Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anunţat că toate activităţile sportive vor fi suspendate, inclusiv Serie A. 

"Deja l-am informat pe preşedintele ţării. Nu putem permite să mai continue campionatul de fotbal, din păcate", a spus Conte, potrivit Gazzetta dello Sport. 


CONI (Comitetul Olimpic Italian) a luat decizia de a suspenda toate competiţiile sportive până la data de 3 aprilie, iar acum se aşteaptă şi decretul din partea guvernului italian pentru a se opri orice fel de activitatea sportivă în ţară.

Tot luni, Ministrul italian al Sporturilor, Vincenzo Spadafora, i-a catalogat "iresponsabili" pe conducătorii Serie A, pentru faptul că ignoră deciziile guvernului de a suspenda meciurile de fotbal, din cauza epidemiei de coronavirus.

"Lumea fotbalului se simte imună la reguli şi sacrificii. Astăzi (n.r. - duminică), meciurile s-au disputat din cauza unui act iresponsabil al Ligii Serie A şi al preşedintelui Paolo dal Pino. Îi sfătuim pe italieni să stea acasă", a declarat Spadafora, la postul RAI.

Anterior, el afirmase că nu are rost ca fotbalul să continue, după ce 16 milioane de persoane au fost plasate în carantină, în nordul Italiei.

Italia este ţara europeană afectată cel mai mult de coronavirus, înregistrându-se peste 7.300 de cazuri de îmbolnăvire şi 366 de decese.

Afla mai multe despre: italia 

viewscnt
Articole similare