You are here:

OFICIAL | Danemarca a rămas fără selecţioner

OFICIAL | Danemarca a rămas fără selecţioner
Comentarii

Federaţia Daneză de Fotbal (DBU) a anunţat, vineri, că selecţionerul Kasper Hjulmand a decis să renunţe la funcţie.

Secundul Morten Wieghorst va asigura interimatul până la sfârşitul anului.

După Campionatul European din Germania, Kasper Hjulmand şi directorul de fotbal al DBU, Peter Møller, au evaluat turneul final şi preliminariile Euro şi au discutat despre viitor. În cadrul acestei evaluări, Kasper Hjulmand a ajuns la concluzia că echipa are nevoie de energie nouă, se arată pe site-ul oficial al federaţiei.

"A fost o onoare şi un privilegiu incredibil să mi se permită să antrenez echipa noastră naţională timp de patru ani. Am dat tot ce am avut mai bun pentru a obţine succesul şi pentru a-i face pe oameni să se mobilizeze în jurul echipei. Să-ţi reprezinţi ţara este cel mai frumos lucru pe care mi-l pot imagina, iar eu voi privi în urmă la o perioadă uimitoare, cu un mare sprijin pentru visul nostru.

Privind cu doi ani înainte la Cupa Mondială, îmi dau seama că ar fi mai bine pentru echipă să aibă o faţă nouă şi idei noi pentru a scrie un nou capitol măreţ pentru această echipă uimitoare şi, prin urmare, este mai bine ca altcineva să conducă echipa mai departe. Nu este vorba despre mine. Este vorba despre ce este mai bine pentru echipă", a declarat Kasper Hjulmand.

Danemarca a ajuns până în optimile de finală la Campionatul European din Germania. În 2022, la Cupa Mondială, danezii au terminat pe ultimul loc în grupa D, după Franţa, Australia şi Tunisia.

Afla mai multe despre: kasper hjulmandoficialdanemarcaselectioner 

viewscnt
Articole similare