You are here:

OFICIAL | E gata! Alexandru Paşcanu a semnat cu Rapid: ”De abia aştept să debutez în faţa fanilor!”

OFICIAL | E gata! Alexandru Paşcanu a semnat cu Rapid: ”De abia aştept să debutez în faţa fanilor!”

Rapid

Comentarii

Rapid continuă seria achiziţiilor, reuşind să îl transfere pe Alexandru Paşcanu, de la Ponferradina.

Paşcanu a ajuns în Giuleşti. Anunţul oficial

În vârstă de 25 de ani, fundaşul născut la Bârlad a semnat un contract valabil pentru următoarele trei sezoane, Rapid plătind clubului spaniol 350.000 de euro.

„Mă bucur foarte mult că am ajuns la Rapid. Îmi aduc aminte că am fost la un meci de-ale Rapidului, în 2018, contra Stelei, şi am stat chiar în galerie, am rămas impresionat de atmosferă. Eu am plecat din ţară la cinci ani, însă am locuit la câteva minute de stadionul Giuleşti, astfel încât cred că era inevitabil să ajung la Rapid. Sunt fericit şi abia aştept să debutez în faţa fanilor”, a spus noul fundaş al Rapidului.

“Alex Paşcanu este un jucător care nu are neapărat nevoie de prezentare. Este un jucător cu experienta, care şi-a făcut junioratul în Anglia şi care a jucat în ultimii patru ani în Spania. Cu siguranţă, ne va ajuta mult şi va aduce un plus pentru noi”, a declarat Daniel Sandu, directorul sportiv al Rapidului.

Paşcanu a crescut în Anglia, jucând de la 8 la 20 de ani la Leicester, iar în 2019 a fost transferat de CFR Cluj. “Feroviarii” l-au împrumutat la FC Voluntari, fiind ulterior achiziţionat de Ponferradina, unde a devenit un om de bază, până la retrogradarea echipei în cel de-al treilea eşalon din Spania.

  • Fundaşul cu 25 de prezenţe la România U21 a fost împrumutat în sezonul trecut la Sporting Gijon, unde a jucat în 26 de jocuri, înscriind un gol, contra lui Elche.

În 2021, Paşcanu a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu naţionala României, unde a jucat două partide, cu Honduras şi Coreea de Sud. Alex a fost convocat şi la echipa mare a României, în 2018, fiind rezervă în partidele cu Lituania şi Muntenegru, din UEFA Nations League.

În sezonul 2016/17, Paşcanu a jucat în UEFA Youth League, cu Leicester, pentru care a marcat o dată, într-o partidă cu FC Copenhaga, fiind integralist în cele şase meciuri din grupe.

Afla mai multe despre: rapidalexandru pascanugiuleşti 

viewscnt
Articole similare