Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL Edi Iordănescu este noul selecţioner al României! Pe ce perioadă a semnat + Motivele pentru care l-a ales Răzvan Burleanu

OFICIAL Edi Iordănescu este noul selecţioner al României! Pe ce perioadă a semnat + Motivele pentru care l-a ales Răzvan Burleanu

Echipa națională

Comentarii

După îndelungi căutări, Federaţia Română de Fotbal a găsit înlocuitor pentru Mirel Rădoi pentru postul de selecţioner al naţionalei României. Edi Iordănescu este alegerea FRF, părţile au bătut deja palma!

Edi Iordănescu (43 de ani) e noul selecţioner al României. 

Federaţia Română de Fotbal a ales. Edi Iordănescu este noul selecţioner al României şi îi calcă, astfel, pe urme tatălui său, Anghel Iordănescu.

Răzvan Burleanu (37 de ani), preşedintele FRF, a deschis conferinţa de presă oficială şi a oferit primele declaraţii.

„Suntem aici, în faţa dumneavoastră, să îl prezentăm pe noul selecţioner, Edi Iordănescu. Misiunea lui este să ducă echipa din nou în elita fotbalului mondial. Experienţa lui ca antrenor a contat, spiritul analitic, cunoaşterea fotbalului românesc, dar şi faptul că a lucrat cu mulţi dintre actualii jucători ai naţionalei. Suntem siguri că va construi o echipă de succes. 

Dincolo de clauzele de confidenţialtate, contractul se întinde pentru următoarele două campanii de calificare, Liga Naţiunilor şi Euro. Se va prelungi automat. Ne-am dori să se întindă pe următorii 2 ani şi jumătate. Obiectivul principal este calificarea la Euro 2024, dar şi unul secundar, câştigarea grupei din Liga Naţiunilor.”, a spus Burleanu, în deschidere. 

În carieră, Iordănescu a mai antrenat echipele Fortuna Brazi, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaş şi FCSB.

El a cucerit titul în Liga I în sezonul 2020/2021, cu CFR Cluj.

Iordănescu îl înlocuieşte pe Mirel Rădoi, al cărui contract cu FRF a expirat la 30 noiembrie 2021.

Noul selecţioner va fi pe bancă la primele meciuri oficiale în iunie, când sunt programate întâlniri din Grupa 3 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor, din care mai fac parte Finlanda, Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina. Primul meci va fi la 4 iunie, în deplasare, cu Muntenegru.

Până atunci, naţionala are două amicale în martie. La 25 martie, pe Stadionul Steaua, tricolorii vor întâlni naţionala Greciei. Patru zile mai târziu, la 29 martie, România va juca în deplasare cu Israel.

Afla mai multe despre: nationala romanieirazvan burleanuedi iordanescu 

viewscnt
Articole similare