You are here:

OFICIAL | Gareth Southgate şi-a dat demisia: "A fost onoarea vieţii mele". Care sunt principalii favoriţi pentru preluarea naţionalei Angliei

OFICIAL | Gareth Southgate şi-a dat demisia: "A fost onoarea vieţii mele". Care sunt principalii favoriţi pentru preluarea naţionalei Angliei
Comentarii

Gareth Southgate nu mai este selecţionerul Angliei. Antrenorul de 53 de ani şi-a anunţat demisia după ce Anglia a pierdut finala EURO 2024, duminică, în faţa Spaniei.

"A fost onoarea vieţii mele să joc pentru Anglia şi să conduc această naţională. A însemnat totul şi am dat totul. Însă acum este timpul pentru schimbare, e timpul pentru un nou capitol. Finala de duminică, de la Berlin, împotriva Spaniei a fost ultimul meu meci ca selecţioner al Angliei.

Am avut privilegiul de a conduce un grup valoros de jucători în 102 jocuri. Avem cei mai buni fani din lume, iar sprijinul lor a însemnat totul pentru mine. Sunt fanul Angliei şi aşa voi fi mereu.

Aştept cu nerăbdare să urmăresc şi să sărbătoresc pe măsură ce jucătorii continuă să creeze mai multe amintiri speciale şi să conecteze şi să inspire naţiunea aşa cum ştim că pot.

Mulţumesc, Anglia – pentru tot" , a fost mesajul lui Gareth Southgate la plecarea de pe banca naţionalei Angliei.

  • Frank Lampard si Graham Potter sunt principalii favoriţi să-l înlocuiască pe Southgate, însă pe lista federaţiei engleze se află şi Jurgen Klopp

Anglia a pierdut a doua sa finală la rând, după ce, în urmă cu trei ani, la Londra, a fost învinsă de Italia la loviturile de departajare.

Gareth Southgate a devenit al treilea antrenor care a jucat două finale de EURO, după germanii Helmut Schoen şi Berti Vogts. Totodată, fostul selecţioner al Angliei a devenit şi primul antrenor care a pierdut două finale jucate la turneul continental.

În cei opt ani de mandat pe banca naţionalei Angliei, Gareth Southgate a înregistrat 64 de victorii, 20 de remize şi 18 înfrângeri în 102 meciuri. În această perioadă, antrenorul n-a cucerit niciun trofeu alături de naţionala Albionului.

Afla mai multe despre: southgate 

viewscnt
Articole similare