You are here:

OFICIAL | Gaziantep l-a prezentat pe înlocuitorul lui Marius Şumudică. Ricardo Sa Pinto a preluat echipa la care evoluează românii Maxim şi Toşca

OFICIAL | Gaziantep l-a prezentat pe înlocuitorul lui Marius Şumudică. Ricardo Sa Pinto a preluat echipa la care evoluează românii Maxim şi Toşca
Comentarii

Gaziantep a anunţat numele noului antrenor, după despărţirea de Marius Şumudică. Ricardo Sa Pinto a bătut palma cu turcii şi va pregăti de acum echipa la care evoluează Alexandru Maxim şi Alin Toşca.

Până la 47 de ani, Ricardo Sa Pinto a căpătat o experienţă vastă. A antrenat Sporting Lisabona U19, apoi echipa de seniori a clubului lusitan, Steaua Roşie Belgrad, OFI Creta, Atromitos, Belenenses, Al Fateh, Standard Liege, Legia, Braga şi Vasco Da Gama, echipă de care s-a despărţit la finalul anului trecut. De-a lungul carierei, Ricardo Sa Pinto a cucerit Cupa Belgiei, cu Standard Liege.

  • 33 de meciuri are Ricardo Sa Pinto în Europa League, înregistrând 16 victorii, 11 remize şi 6 înfrângeri

Şumudică a semnat cu Rizespor

"Am semnat pe un an şi jumătate. Sper ca anul acesta să rămânem în prima ligă, iar anul viitor să ne batem la primele 10 locuri. Mie îmi plac provocările, sper să reuşesc şi aici.

Vom juca două meciuri grele. Eu ajung vineri, iar sâmbătă jucăm cu Istanbul Başakşehir, iar după aceea vom juca cu Fenerbahce. Vom încerca să luăm ceva. După aceea începe campionatul pentru mine şi trebuie să facem toate eforturile ca această echipă să nu mai aibă probleme şi să nu mai fie pe un loc fierbinte în clasament.

Este foarte important că această ofertă a venit imediat şi am luat-o în calcul. Vom avea nevoie de nişte transferuri şi sper ca împreună cu jucătorii şi toată lumea implicată să facem rezultate notabile şi să ne bucurăm la finalul anului că avem posibilitatea să formăm o nouă echipă care să se bată la primele 10 locuri. Ceea ce am realizat la Gaziantep îmi doresc să realizez şi la Rizespor" , a spus Marius Şumudică pentru gsp.ro.

Rizespor ocupă locul 16, cu 21 de puncte din 18 meciuri, la două puncte de Genclerbirligi, prima echipă aflată sub linia roşie a clasamentului.

Şumudică şi-a reziliat contractul cu Gaziantep la 10 ianuarie. Antrenorul român preluase echipa în vara anului 2019 şi mai avea contract până în iunie. Gaziantep ocupă locul 3 în clasament, fiind la patru puncte de liderul Beşiktaş.

În ciuda rezultatelor bune obţinute, plecarea antrenorului român s-a făcut după un scandal izbucnit între el şi preşedintele clubului, cu privire la prelungirea contractului.

Marius Şumudică a acuzat conducerea clubului că a vrut să îi scadă salariul, deşi rezultatele echipei au fost bune. În schimb, conducerea grupării l-a acuzat pe antrenorul român că are pretenţii financiare prea mari şi a precizat că i-a propus tehnicianului un nou contract cu salariul oferit în limita posibilităţilor.

Afla mai multe despre: sumudica 

viewscnt
Articole similare