You are here:

OFICIAL | Ioan Hora a semnat cu FC Bihor: “Am zis că nu mă las de fotbal până nu îmbrac şi culorile oraşului meu”

OFICIAL | Ioan Hora a semnat cu FC Bihor: “Am zis că nu mă las de fotbal până nu îmbrac şi culorile oraşului meu”

Fotbal intern

Comentarii

FC Bihor a anunţat, vineri, că a obţinut serviciile fostului golgheter al României, Ioan Hora. Fotbalistul a semnat un contract pe două sezoane.

Ioan Hora a semnat cu FC Bihor

„A fost un target pentru mine. Am zis că nu mă las de fotbal până nu îmbrac şi culorile oraşului meu. Mă bucur că am ajuns la FC Bihor şi sper să pot ajuta, nu doar să rămânem în Liga a II-a, ci să putem ataca promovarea. Cred mult în acest proiect şi chiar mi-se părea foarte interesant. Noi acum însă trebuie să le luăm pas cu pas, iar ca şi grup trebuie să conştientizăm că suntem la început în Liga a II-a, iar sezonul acesta principalul obiectiv este menţinerea. Va fi un campionat greu pentru noi mai ales că suntem nou promovată. Dacă suntem concentraţi sută la sută, dornici de muncă, cu siguranţă vor veni şi rezultatele”, a declarat Ioan Hora.

Ioan Hora, fotbalist orădean, crescut la LPS Bihorul, a acumulat o experienţă deosebită în prima ligă a ţării din România, dar şi din Turcia, unde a jucat în perioada 2016 – 2019. Născut la 21 august 1988, la Oradea, înalt de 1,81 metri, Ioan Hora este un jucător de profil ofensiv, postul pe care a evoluat cel mai mult fiind de mijlocaş lateral.

Hora are în palmares un titlu de campion naţional, obţinut cu CFR Cluj în 2012, două cupe ale Turciei, cu Konyaspor (2016/2017) şi Akhisarspor (2017/2018), o Cupa României, cu FCSB, în 2020, şi Supercupa României, în 2011, cu CFR Cluj.

De asemenea, în sezonul 2015-2016, Ioan Hora a fost golgeterul României, cu 19 reuşite în tricoul formaţiei Pandurii Târgu Jiu.

De-a lungul carierei sale, Ioan Hora a evoluat în peste 300 de meciuri în Liga 1 şi Cupa României pentru CFR Cluj (91), UTA Arad (84), Gloria Bistriţa (56), ASA Târgu Mureş (48), Pandurii (40), FCSB (30) şi Gaz Metan Mediaş (5), marcând 70 de goluri.

Atacantul a mai jucat în Super Lig şi 1.Lig din Turcia pentru Konyaspor, Akhisarspor şi Elazigspor, marcând 10 goluri în 59 de partide.

De asemenea, noul jucător al FC Bihor are 5 selecţii în naţionala U19 a României, 9 meciuri şi 4 goluri la naţionala de tineret, dar şi 3 prezenţe în naţionala mare, în care a debutat în februarie 2015, cu Bulgaria (0-0).

Ioan Hora a jucat ultima dată la Crişul Sântandrei.

Afla mai multe despre: ioan horafc bihortransfer 

viewscnt
Articole similare