You are here:

OFICIAL | Joao Felix, cel mai scump fotbalist transferat vreodată de Atletico Madrid. Spaniolii i-au achitat clauza de reziliere

OFICIAL | Joao Felix, cel mai scump fotbalist transferat vreodată de Atletico Madrid. Spaniolii i-au achitat clauza de reziliere
Comentarii

Atletico Madrid a oficializat transferul mijlocaşului ofensiv Joao Felix de la Benfica.

Gruparea din capitala Spaniei a achitat clauza de reziliere a jucătorului portughez, în valoare de 120 de milioane de euro. Joao Felix devine, astfel, cel mai scump jucător transferat vreodată de Atletico Madrid.

În vârstă de 19 ani, Joao Felix ar urma să îl înlocuiască pe francezul Antoine Griezmann, care se va despărţi în această vară de Atletico Madrid, Barcelona urmând să îi achite clauza de 120 de milioane de euro.

 

 

A început fotbalul la FC Porto, dar a impresionat la Benfica

Iniţial, puştiul a făcut parte din academia celor de la FC Porto. A ajuns la Benfica în 2015, după ce "dragonii" au decis să nu îl mai păstreze, din cauza fizicului fragil. În sezonul trecut, Joao Felix a fost promovat la prima echipă a Benficăi, pentru care a debutat într-un succes cu Boavista, scor 2-0, meci în care a jucat doar trei minute. O săptămână mai târziu, Felix a înscris primul gol la profesionişti, în remiza cu marea rivală Sporting, scor 1-1, şi a devenit cel mai tânăr marcator din derby-ul Lisabonei.

Joao Felix, considerat de experţi cel mai mare talent al Portugaliei, după Cristiano Ronaldo, a încheiat sezonul cu 20 de goluri şi 11 assist-uri pentru Benfica, iar cota sa a luat proporţii astronomice. De la două milioane, atât cât valora vara trecută, Joao Felix este evaluat acum la 70 de milioane de euro, iar Atletico plăteşte pentru el nu mai puţin de 120 de milioane de euro.

Afla mai multe despre: joao felix 

viewscnt
Articole similare