Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Maghiarii se ţin de ”glume”? UEFA nu a autorizat afişarea simbolurilor ”Ungariei Mari”. Anunţul FRF

OFICIAL | Maghiarii se ţin de ”glume”? UEFA nu a autorizat afişarea simbolurilor ”Ungariei Mari”. Anunţul FRF
Comentarii

Federaţia Română de Fotbal a cerut explicaţii la UEFA în cazul anunţului făcut de omologii de la Budapesta, în cazul dreptului de a afişa simbolurile ”Ungariei Mari” la meciurile internaţionale, iar răspunsul a fost unul surprinzător.

Chiar dacă Federaţia Maghiară de Fotbal a anunţat că a primit acceptul de a folosi nestingherită simbolurile ”Ungariei Mari” - harta şi drapelul - la meciurile internaţionale, UEFA neagă vehement acest lucru.

Maghiarii au minţit?

Federaţia Română de Fotbal a luat poziţie şi a solicitat lămuriri din parte UEFA; care nu au întârziat să fie oferite.

Federaţia Română de Fotbal consideră protejarea integrităţii fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată.

FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunţul Federaţiei Maghiare de Fotbal.

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

  • UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.
  • Considerăm că Federaţia Maghiară de Fotbal a greşit făcând anunţul respectiv întrucât afişarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conţinut provocator şi/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranţă comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.
  • Federaţia Română de Fotbal aminteşte că revizionismul nu este acceptat în fotbal şi are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancţiona afişarea acestui simbol cu potenţial de incitare la ură şi violenţă la meciurile din competiţiile europene

Federaţia Română de Fotbal aminteşte că revizionismul nu este acceptat în fotbal şi are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancţiona afişarea acestui simbol cu potenţial de incitare la ură şi violenţă la meciurile din competiţiile europene”, a fost anunţul Federaţiei Române de Fotbal, publicat miercuri dimineaţă.

Anunţul lansat de maghiari

Marţi, Federaţia de Fotbal din Ungaria a anunţat că a primit verde de la UEFA pentru afişarea steagului Ungariei Mari la meciurile echipei naţionale.

Noţiunea de ”Ungaria Mare” se referă la graniţele Ungariei dinainte de anul 1918, stat care ar include toate teritoriile care erau sub influenţa Budapestei la momentul respectiv.

Teritoriile care ar fi incluse în ”Ungaria Mare” sunt anumite regiuni din afara statului maghiar de astăzi, respectiv o parte din Transilvania (România), dar şi din Slovacia, Croaţia, Serbia, Ucraina şi Slovenia.

Acceptând argumentele Federaţiei Maghiare, cele două organizaţii au concluzionat că doar culorile hărţii istorice a Ungariei şi ale drapelului arpadian nu constituie comportament rasist, dar asta nu se aplică şi pentru simbolurile şi inscripţiile suplimentare plasate pe drapel, cum nu se aplică nici pentru scandările fanilor.

Ca atare, vom permite utilizarea acestor drapeluri la următoarele două meciuri”, se arată în comunicatul Federaţiei de Fotbal din Ungaria. 

Afla mai multe despre: ungariaromaniafrfuefa 

viewscnt
Articole similare