Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Primele fotografii cu Joyskim Dawa în tricoul FCSB-ului. Ce număr va purta fundaşul central camerunez

OFICIAL | Primele fotografii cu Joyskim Dawa în tricoul FCSB-ului. Ce număr va purta fundaşul central camerunez

FCSB

Comentarii

FCSB l-a prezentat oficial pe Joyskim Dawa. Fundaşul central va purta tricoul cu numărul 5.

"Bine ai venit, Joyskim Dawa!

FCSB anunţă transferul lui Joyskim Dawa, care a evoluat, în sezonul trecut, pentru Fotbal Club Botoşani.

Fundaşul camerunez în vârstă de 26 de ani va purta tricoul cu numărul 5 şi a ajuns deja la Baza Sportivă FCSB.

Clubul nostru îi urează Bun Venit şi să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roş-albastru!

Joyskim Aurelien Dawa Tchakonte s-a născut la 9 aprilie 1996, în Colombes, Franţa. A început fotbalul la US Avranches (Franţa), AS Monaco B (Franţa), Gil Vicente (Portugalia), FK Mariupol (Ucraina) sau Valmiera (Letonia) înainte de a semna, pe 1 august 2021, cu Fotbal Club Botoşani. A evoluat, în sezonul 2021-2022, în 31 de partide pentru moldoveni şi a înscris de 4 ori" , se arată în comunicatul roş-albaştrilor.

  • 650 de mii de euro valorează Dawa, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com

FCSB l-a dorit pe Dawa şi în perioada de transferuri din iarnă, dar nu s-a ajuns la niciun acord la momentul respectiv.

Internaţional cu nouă selecţii în prima reprezentativă a Camerunului, Joyskim Dawa a evoluat în 30 de meciuri în sezonul trecut la Botoşani, în Liga 1. A marcat trei goluri şi a oferit o pasă decisivă.

"Dawa a semnat cu FCSB pentru două sezoane plus opţiune de prelungire pe încă trei. Suma de transferuri o ştiţi de la Iftime. Salariul e cât a vrut el şi are clauză de reziliere de 20 de milioane de euro. Am scris că vreau să iau 20 de milioane pe el. Tavi Popescu face 50, 100 de milioane de euro. El are încredere şi gata.

Eu iau 20 de milioane de euro pe el. El e la echipa naţională. În primul rând, cât i-am dat lui Iftime, eu scot banii de la naţională. El va merge la Campionatul Mondial şi îmi iau banii înapoi. Numai de acolo îmi scot banii. În al doilea rând, e mai greu să găseşti un fundaş central. Eu îl luam de mult timp, dacă nu mă influenţau alţii

Am avut o convenţie cu Rotaru. Dacă el vrea un jucător, eu nu mă bag. Eu am vrut să îl iau de mult. M-a sunat şi a zis că are o convenţie, au negociat ce au negociat, am stat trei săptămâni, i-a dat Botoşani ultimatum, eu i-am spus că nu mă bag.

Într-o seară m-a sunat finul meu care mi-a spus că impresarul lui Dawa negociază cu CFR şi am zis că mai bine îl iau eu decât să îl ia CFR. La 11- 12 noaptea am semnat, am semnat pe loc" , a declarat Gigi Becali.

Afla mai multe despre: fcsb 

viewscnt
Articole similare