You are here:

OFICIAL | Real Madrid l-a demis pe Lopetegui. Cine îi va prelua provizoriu pe "galactici". Florentino Perez are două săptămâni să găsească antrenor nou

OFICIAL | Real Madrid l-a demis pe Lopetegui. Cine îi va prelua provizoriu pe "galactici". Florentino Perez are două săptămâni să găsească antrenor nou

Real Madrid

Comentarii

Aşa cum era de aşteptat, Real Madrid l-a demis pe Julen Lopetegui. Conform site-ului oficial al clubului, Santiago Solari va fi antrenorul interimar al "galacticilor".

”În urma întâlnirii de astăzi, 29 octombrie 2018, clubul Real Madrid a luat decizia să încheie contractul lui Julen Lopetegui. Decizia a fost luată acum, cât timp obiectivele echipei mai pot fi atinse.

Clubul a stabilit că este o diferenţă între calitatea echipei, cu 8 jucători nominalizaţi la câştigarea Balonului de Aur şi rezultatele obţinute. Le mulţumim lui Lopetegui şi staffului său pentru efortul depus şi le urăm succes în carieră. Lopetegui va fi înlocuit pentru moment de Santiago Solari, care va ţine primul antrenament marţi" , se arată în comunicatul de pe site-ul Realului.

  • Din 1929, doar Jose Antonio Camacho a prins mai puţin meciuri pe banca Realului (6) decât Julen Lopetegui (14)

Lopetegui a lăsat-o pe Real Madrid pe locul 9 în La Liga după 10 etape disputate. Înfrângerea la scor din El Clasico, 1-5 cu Barcelona, l-a costat postul pe antrenorul spaniol.

În ultimele şapte partide, Real a câştigat o singură dată, 2-1 cu Plzen, în Liga Campionilor. Numit în iunie, atunci când a şi fost demis de la naţionala Spaniei pentru că a semnat cu Real, cu doar trei zile înainte de startul campionatului mondial, Lopetegui are un palmares modest la Real.

A debutat cu o înfrângere după prelungiri cu Ateltico Madrid în Supercupa Europei, apoi a obţinut şase victorii, două egaluri şi cinci înfrângeri în cele 114 de zile petrecute pe banca Realului. Prin comparaţie, Zidane a pierdut un singur meci în primul an de mandat la Real Madrid.​

Argentinianul Santiago Solari, 42 de ani, a evoluat cinci sezoane la Real Madrid, între 2000 şi 2005, iar în ultimii doi ani a fost antrenorul echipei a doua a lui Real Madrid. Solari va debuta pe banca madrilenilor la meciul de Cupa Spaniei cu Melilla (Liga a 3-a), programat miercuri. Dacă până la finalul săptămânii Florentino Perez nu găseşte alt antrenor, Solari va debuta în La Liga sâmbătă, într-un meci acasă cu Real Valladolid.

Conform regulamentului din Spania, Real Madrid are la dispoziţie două săptămâni să numească un antrenor principal "plin". Dacă acest lucru nu se întâmplă, clubul primeşte o amendă şi nu mai poate aduce alt antrenor până la prima perioadă de transferări, iar interimarul devine principal.

În afară de Conte, cu care se discută deja, iar negocierile au intrat în impas, pe lista lui Florentino Perez mai apare numele lui Roberto Martinez, selecţionerul Belgiei.

Afla mai multe despre: real madridlopetegui 

viewscnt
Articole similare