Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Transferul lui Horaţiu Moldovan a fost anunţat de Atletico Madrid: "Un nou gardian în galaxia noastră"

OFICIAL | Transferul lui Horaţiu Moldovan a fost anunţat de Atletico Madrid: "Un nou gardian în galaxia noastră"galerie foto
Comentarii

Atletico Madrid a anunţat oficializarea transferului lui Horaţiu Moldovan de la Rapid.

"Horaţiu Moldovan (20 ianuarie 1998, Cluj-Napoca, România) este noul jucător al lui Atlético de Madrid, după înţelegerea încheiată cu Rapid Bucureşti pentru transferul portarului la clubul nostru, semnând un contract pe trei sezoane şi jumătate.

Moldovan va fi al treilea fotbalist român care va evolua în tricoul clubului nostru. Anterior, Daniel Claudiu Prodan a jucat două sezoane (1996/97 şi 1997/98) şi a bifat 44 de meciuri oficiale. Mai târziu, a urmat Cosmin Marius Contra, care avea să joace 41 de meciuri între 2002 şi 2005 (jucând un sezon împrumutat la West Bromwich Albion).

Moldovan a trecut examenul medical la Spitalul Universitar Vithas Madrid Arturo Soria, apoi a mers la birourile clubului de la Cívitas Metropolitano, unde a fost primit de preşedintele clubului, Miguel Ángel Gil, pentru a semna contractul" , a scris Atletico Madrid pe site-ul oficial.

"Un nou gardian în galaxia lui Atleti! Bine ai venit, Horaţiu!" , a fost mesajul postat de Atletico Madrid pe reţelele de socializare.

Horaţiu Moldovan a semnat cu Atletico Madrid

"Sunt cu gândul doar la ce urmează. Sunt foarte bucuros şi încrezător în ceea ce urmează. Este un vis devenit realitate pentru mine, dar nu mă hazardez. Cred că este un exemplu pentru toţi copiii care joacă fotbal, să aibă încredere necondiţionată în ei că în fotbal orice e posibil.

Au fost foarte multe discuţii, dar când a apărut Atletico Madrid... Nu poţi refuza Atletico Madrid. Au fost şi cei mai hotărâţi cei de acolo. Cu antrenorul (n.r. - Diego Simeone) nu am apucat să vorbesc. Cu siguranţă va fi cea mai mare concurenţă pe care am avut-o până acum. Jan Oblak (n.r. - titularul din poarta echipei Atletico Madrid) este probabil cel mai bun portar din lume. Nu mă descurc foarte bine cu limba spaniolă, dar cred că o să o învăţ foarte repede", a spus Moldovan la plecarea din ţară.

În vârstă de 26 de ani, Horaţiu Moldovan a avut în ultima perioadă mai multe oferte de transfer de la cluburi precum FC Basel, Ludogoreţ Razgrad, Celtic, Betis Sevilla şi Atletico Madrid. Portarul avea o clauză de reziliere în contractul cu Rapid în valoare de 800.000 de euro, aceasta fiind achitată de Atletico Madrid. Gruparea spaniolă i-a propus portarului un contract pe trei sezoane şi jumătate, cu un salariu de anual de 800.000 de euro.

Moldovan a făcut junioratul la CFR Cluj, iar ca senior a jucat în cariera sa pentru FC Hermannstadt, Energeticianul, Ripensia Timişoara, UTA şi FC Rapid.

De la transferul la Rapid, din ianuarie 2021, portarul a evoluat pentru gruparea giuleşteană în 113 partide în Liga a II-a, Liga I şi Cupa României.

El a debutat la echipa naţională în 17 noiembrie 2022, într-un amical cu Slovenia, pierdut de România cu 1-2, în care în poarta adversă se afla chiar Jan Oblak, cel care îi va fi coleg la Atletico Madrid. Horaţiu Moldovan este în prezent titularul primei reprezentative, primind 6 goluri în cele 9 meciuri în care a îmbrăcat tricoul naţionalei.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: moldovan 

viewscnt
Articole similare