You are here:

OFICIAL | Xavi Hernandez a semnat! Legenda Barcelonei a preluat prima echipă din cariera sa de antrenor. Mutarea la care se aştepta toată lumea

OFICIAL | Xavi Hernandez a semnat! Legenda Barcelonei a preluat prima echipă din cariera sa de antrenor. Mutarea la care se aştepta toată lumea
Comentarii

Cadena COPE anunţă că Xavi Hernandez a devenit începând de marţi, 28 mai, antrenorul echipei Al Sadd.

Pentru cel puţin următoarele două sezoane, Xavi Hernandez, legendarul fotbalist catalan va antrena formaţia Al Sadd, la care a şi evoluat ca jucător pe final de carieră.

Pentru Xavi, acesta este debutul în cariera de antrenor.

Postul de radio spaniol, Cadena COPE anunţă că Xavi a semnat un acord pe 2 sezoane şi îl înlocuieşte în funcţie pe Jesualdo Ferreira. Până pe 14 iunie, Xavi va fi la Madrid pentru a îşi termina studiile în ale antrenoratului şi a primi şi licenţa pro, de care are nevoie pentru a putea antrena fără probleme.

Mijlocaşul de 39 de ani, care a condus Spania spre titlul mondial din 2010 şi către două trofee de Campionat European, în 2008 şi 2012, şi-a petrecut cea mai importantă parte a carierei la FC Barcelona. Pentru catalani a disputat 767 de meciuri, în care a marcat 85 de goluri. Şi-a condus echipa către opt titluri în Spania, 4 trofee UEFA Champions League, 2 Cupe Mondiale ale cluburilor, 2 Supercupe ale Europei, 3 Cupe ale Spaniei şi 6 Supercupe ale Spaniei.

Pe plan indivdual, Xavi nu a reuşit să îşi treacă în palmares Balonul de Aur, însă are mult alte distincţii, ca cel mai bun jucător de la turneele finale din 2008 şi 2010.

Xavi juca la Al Sadd din 2015, a bifat 115 meciuri şi a marcat 23 de goluri. A ajutat-o pe Al Sadd să câştige titlul în sezonul trecut, dar şi alte trei Cupe.

Afla mai multe despre: xavi hernandez,  

viewscnt
Articole similare