Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Xavi s-a despărţit de Al-Sadd. Antrenorul este tot mai aproape de FC Barcelona

OFICIAL | Xavi s-a despărţit de  Al-Sadd. Antrenorul este tot mai aproape de FC Barcelona
Comentarii

OFICIAL Xavi s-a despărţit de clubul Al-Sadd şi este aşteptat pe banca tehnică a Barcelonei.

Anunţul a fost făcut pe reţelele de socializare. 

„Conducerea clubului Al-Sadd anunţă că antrenorul Xavi va pleca la FC Barcelona, după ce clauza de reziliere a fost achitată integral. Am convenit asupra unei cooperării cu Barcelona în viitor. Xavi este o parte importantă a istoriei lui Al-Sadd şi îi dorim succes”, au scris qatarezii pe Twitter.

Xavi ar urma să-l înlocuiască pe Ronald Koeman, dat afară de FC Barcelona săptămâna trecută din cauza rezultatelor slabe înregistrate de echipă.

Zilele trecute, presa spaniolă nota că Xavi are o clauză de 5 milioane de euro la Al Sadd.

Cum joacă echipele lui Xavi Hernández?

Spaniolul este un antrenor care promovează jocul poziţional şi conceptele de bază pe care le-a învăţat în cariera sa de fotbalist la echipa blaugrana. Are o convingere firească pentru jocul ofensiv care vine mână în mână cu intenţia de a avea mingea cât mai mult timp pentru a domina desfăşurarea meciului şi a ajunge la poarta adversarului.

În scurta sa carieră de antrenor, a dat dovadă de flexibilitate la nivel de sistem, adică, în ciuda faptului că a început cu o structură 3-4-3, a folosit diferite structuri pentru a găsi variante sau pentru a oferi oportunităţi jucătorilor săi (4-3-3, 4-2-3-1, 4-1-4-1, 3-4-2-1). Nu se limitează la 4-3-3 aşa cum cred şi afirmă mulţi pentru că Xavi caută mereu să-şi adapteze modul de joc la rival, ţinând cont de cum arată acesta.

În prezent, echipa lui Xavi este organizată poziţional cu trei mijlocaşi centrali, dintre care un pivot defensiv şi doi mijlocaşi interiori. Ofensiva are un atacant central, nu neapărat unul foarte înalt, dar şi două extreme tehnice şi rapide.

Xavi ar putea debuta pentru FC Barcelona după pauza competiţională generată de meciurile echipelor naţionale. 

Afla mai multe despre: xavifc barcelonaal-sadd 

viewscnt
Articole similare