You are here:

Olga Danilovic este prima jucătoare de tenis născută după anul 2000 care câştigă un turneu WTA

Olga Danilovic este prima jucătoare de tenis născută după anul 2000 care câştigă un turneu WTA

Tenis

Comentarii

Sârboaica în vârstă de 17 ani s-a impus la Moscova într-o finală contra Anastasiei Potapova, o altă mare promisiune a tenisului mondial.

A fost cea mai "tânără" finală a unui turneu WTA din 2005 încoace şi, mai exact, de la confruntarea dintre Tatiana Golovin şi Nicole Vaidisova.

Olga Danilovic a devenit prima jucătoare de tenis născuta în secolul XXI care câştigă un turneu WTA, la numai 17 ani şi 7 luni.  Jucătoare de mână stângă, Danilovic s-a născut la Belgrad pe 23 ianuarie 2001. La cei 1.82 de centimetri aduce aminte de Ana Ivanovic, dar pare mai degrabă o combinaţie între spiriul Muguruzei şi talentul lui Hingis.

 

 

Din 30 iulie, Olga este noul număr 112 mondial, cea mai bună clasare din cariera sa. Impresionează prin lovitura de backhand cu ambele mâini şi demonstrează vitalitate, ambiţie şi inteligenţă în joc. Danilovic a câştigat trei turnee de Mare Slam la dublu, impunându-se în 2016 şi 2017 la French Open, Wimbledon şi US Open.

Noua promisiune a Serbiei provine dintr-o familie cunoscută în ţara sa: tatăl său, Predrag Danilovic a fost baschetbalist, iar mama sa, Svetlana Radosevic reporter la Radio Televiziunea Sârbă. 

Afla mai multe despre: olga danilovictenis 

viewscnt
Articole similare