Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OPINIE Alexandru Săbău | Învierea în Ghencea!

OPINIE Alexandru Săbău | Învierea în Ghencea!galerie foto

Special

Comentarii

Ce vremuri. Steaua - Dinamo, sâmbătă, 7 aprilie 2007. Săptămâna dinaintea meciului fusese incendiară.

Scandal , mai întâi, să nu se joace meciul în duminica Paştelui. Apoi, Steaua declanşează bomba şi cere control antidoping la derby, suspectând că adversarii iau altfel de "întăritoare". Borcea nu se lasă. "Oricum, suntem campioni, avem destule puncte avans" , a fost  declaraţia care a înroşit toţi ochii rivalilor, dacă mai era nevoie.

Şi meciul, ce meci! O Ghencea arhiplină, cu două peluze gata de spectacol. La masa presei nu aveai spaţiu să arunci un ac, stăteam doi pe un scaun (e drept, mai tineri fiind, aveam mai puţine kilograme, deci şi loc). Mergeam mai mulţi de la fiecare televiziune sau ziar pentru că aveam ce să vedem. Fotbalişti adevarati: Rădoi, Lobonţ, Claudiu Niculescu, Dănciulescu sau Cătălin Munteanu.

Lui Dinamo i-a intrat tot, iar "Pisica" din poarta câinilor a făcut înca un meci memorabil. 2-4 , cu Borcea fumând trabuc după trabuc şi dansând din lojă, când spre galeria lui, când spre cea a Stelei redusă la tăcere. Mi-e dor de acele vremuri, mi-e dor de răcnetele lui Grădinescu la execuţiile lui Danciu sau la tackling-urile lui Rădoi. Adevăraţi căpitani!

Şi când ne pregăteam de ultimele interviuri cu colegii de atunci, Dodo de la TVR, Nelu şi Leo de la Pro TV, vine observatorul cu vestea. "Cred că facem Paştele aici", zice el, au picat la antidoping Rădoi, Niculescu şi Dănciulescu. Exact oamenii cu care noi voiam să dialogăm. Şi aşa a fost, ne-a prins mult după ora 24:00, dar nu ne-a părut rău să ciocnim un ou în parcare în miez de noapte cu fotbalişti adevăraţi.

În drumul spre casă m-am tot gândit ce o fi în sufletul lor? Unii merg acasă fericiţi, alţii trişti. Dar bărbaţi. Rădoi a spus "E înfrângerea mea, am greşit la golul trei al lor", iar Dănciulescu a recunoscut "Am avut şi mult noroc". Astăzi, cine mai face asta?

Afla mai multe despre: alexandru sabau 

viewscnt
Articole similare