You are here:

Oscar Pistorius va fi eliberat condiţionat la 11 ani după ce şi-a ucis iubita! Ce presupune acest lucru

Oscar Pistorius va fi eliberat condiţionat la 11 ani după ce şi-a ucis iubita! Ce presupune acest lucru

Alte sporturi

Comentarii

Fostul star paralimpic Oscar Pistorius va ieşi din închisoare vineri, el urmând să fie eliberat condiţionat la aproape 11 ani după ce şi-a ucis iubita, Reeva Steenkamp, relatează Reuters.

Oscar Pistorius va fi eliberat condiţionat la 11 ani după ce şi-a ucis iubita! Ce presupune acest lucru

Pistorius a împuşcat-o mortal pe Steenkamp de Ziua Îndrăgostiţilor, în 2013.

El.a fost iniţial condamnat la cinci ani de închisoare în 2014 pentru ucidere din culpă, dar Curtea Supremă de Apel l-a găsit vinovat de crimă la sfârşitul anului 2015, după un apel al procurorilor.

A fost trimis din nou la închisoare pentru şase ani în 2016, după o sentinţă a Înaltei Curţi, care a fost mai puţin de jumătate din pedeapsa minimă de 15 ani solicitată de procurori.

În 2017, Curtea Supremă a mărit de peste două ori pedeapsa pentru crimă la 13 ani şi cinci luni, spunând că pedeapsa de şase ani de închisoare a fost "şocant de blândă".

Ce se va întâmpla cu Pistorius după ce va fi eliberat

Pistorius - cunoscut sub numele de "Blade Runner" pentru protezele la picioare din fibră de carbon - a devenit eligibil pentru eliberare condiţionată în martie 2023, după ce a executat jumătate din sentinţa de 13 ani şi cinci luni pentru crimă.

El a fost eliberat condiţionat la 24 noiembrie, urmând ca decizia să intre în vigoare la 5 ianuarie.

Departamentul Serviciilor Corecţionale din Africa de Sud (DCS) a declarat în noiembrie că Pistorius îşi va ispăşi restul pedepsei în sistemul corecţional comunitar al ţării.

El se va afla sub supravegherea DCS şi va fi supus condiţiilor de eliberare condiţionată până la expirarea pedepsei sale în decembrie 2029.

Acestuia i se va desemna un agent de monitorizare, care va trebui să fie informat atunci când Pistorius îşi va căuta un loc de muncă sau îşi va schimba locuinţa.

Ca parte a condiţiilor, Pistorius va trebui, de asemenea, să participe la programe privind violenţa de gen şi să continue sesiunile de terapie pentru gestionarea furiei, a declarat un avocat al familiei Steenkamp la scurt timp după ce a fost eliberat condiţionat.

Se aşteaptă ca acesta să locuiască în Pretoria.

 

Afla mai multe despre: oscar pistoriuseliberare 

viewscnt
Articole similare