Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Patru oraşe surpriză pe lista celor interesate să găzduiască JO din 2026. Două sunt din Europa

Patru oraşe surpriză pe lista celor interesate să găzduiască JO din 2026. Două sunt din Europa
Comentarii

Calgary (Canada), Sapporo (Japonia), Stockholm (Suedia) şi Sion (Elveţia) sunt cele patru oraşe cu care Comitetul Internaţional Olimpic a deschis o "fază de dialog" pentru a studia posibilitatea dacă acestea ar trebui să candideze la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2026.

Spaniolul Juan Antonio Samaranch, vicepreşedintele CIO, aflat la conducerea grupului care reglementează procesul de candidatură pentru ediţia a Olimpiadei albe, a informat înaintea Sesiunii CIO de la PyeongChang, că mai sunt şi alte ţări interesate, cum ar fi Statele Unite, cu oraşele Salt Lake City, Denver şi Reno, sau Austria, cu Graz.

Sapporo şi Calgary au găzduit deja Jocurile Olimpice de iarnă, în 1982, respectiv 1988, în timp ce Stockholm-ul a fost gazda Jocurilor de vară din 1956. Oraşul elveţian Sion a candidat la rândul său pentru ediţiile din 1976, 2002 şi 2006.

Faza dialogului se va încheia în luna martie, cu cele patru oraşe, precum şi cu cele care s-ar putea adăuga în săptămânile următoare, Sesiunea CIO urmând să decidă lista finale a candidatelor cu ocazia reuniunii sale care va avea loc în luna octombrie, la Buenos AIres.

Este pentru prima oară când forul olimpic aplică acest sistem, cu o primă etapă în care CIO are reuniuni tehnice cu oraşele interesate, fără ca acestea să fie obligate să prezinte un proiect concret.

Reprezentantul Ungariei în CIO, Pal Schmitt, a sugerat ca gazda Jocurilor să fie aleasă cu cinci ani înainte, în loc de şapte ca în prezent. "În trei ani este timp suficient să se construiască totul", a declarat oficialul maghiar după ce a cerut executivului olimpic să studieze această posibilitate.

Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 vor debuta vineri la PeyongChang, în timp ce ediţia din 2022 va avea loc la Beijing.

Afla mai multe despre: jocurile olimpicepatru orasesurprizacalgaryeuropastockholmsionorganizare 

viewscnt
Articole similare