Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Patru români au furat bicicletele lotului naţional de ciclism al Italiei! Prejudiciul ajunge la 600.000 de euro

Patru români au furat bicicletele lotului naţional de ciclism al Italiei! Prejudiciul ajunge la 600.000 de euro

Alte sporturi

Comentarii

Patru bărbaţi din Vrancea, suspectaţi că au furat, de la o competiţie din Franţa, bicicletele lotului naţional de ciclism al Italiei, au fost reţinuţi. Ei sunt acuzaţi şi de trafic internaţional de droguri, în special cocaină.

Patru români au furat bicicletele lotului naţional de ciclism al Italiei! Prejudiciul ajunge la 600.000 de euro

Poliţiştii şi procurorii anunţă, vineri, că au destructurat un grup infracţional organizat, suspectat de trafic şi consum ilicit de droguri de mare risc, introducere în ţară de droguri de mare risc şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.  

În cadrul acţiunii, 20 de mandate de aducere au fost puse în executare. 

”Din cercetări a reieşit că, în prima parte a anului 2021, 4 bărbaţi, din judeţul Vrancea, ar fi constituit un grup infracţional organizat având ca scop introducerea în ţară de droguri de mare risc (cocaină), pe care le-ar fi comercializat în judeţele Vrancea şi Bacău. De asemenea, în aceeaşi perioadă s-ar fi conturat o linie infracţională distinctă, ce urmărea valorificarea în ţară a unor bunuri sustrase din diverse state europene”, a transmis Poliţia Română.  

La rândul lor, procurorii DIICOT au precizat că, la data de 23 octombrie 2021, inculpaţii au sustras 22 de biciclete, aparţinând lotului naţional al Italiei de ciclism, ce participa la o competiţie în Franţa, cu o valoare a prejudiciului de aproximativ 600.000 euro. 

”La data de 28 octombrie 2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Vrancea în urma cărora au fost identificate şi ridicate 21 de biciclete dintre cele 22 sustrase de pe teritoriul Franţei, 8 ecrane interactive, un DVR, mai multe grame de haşiş şi suma de 13.850 lei şi 2.800 euro”, a mai transmis DIICOT.  

În timpul cercetărilor efectuate în cauză a fost identificat şi producătorul celor 22 de biciclete, o societate comercială din Italia, care şi-a identificat bunurile sustrase. 

În cursul zilei de vineri cei 4 inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Afla mai multe despre: furt romani ciclism biciclete 

viewscnt
Articole similare