Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pe ce loc va ajunge Djokovic în clasamentul ATP dacă Nadal se va impune la Roland Garros. Moment inedit în tenisul masculin după 19 ani

Pe ce loc va ajunge Djokovic în clasamentul ATP dacă Nadal se va impune la Roland Garros. Moment inedit în tenisul masculin după 19 ani

Tenis

Comentarii

Novak Djokovic, actualul lider mondial, poate coborî pe locul patru în clasamentul ATP care va fi publicat pe 13 iunie, dacă Rafa Nadal se impune pentru a 14-a oară pe zgura de la Roland Garros.

Înfrângerea din sferturi contra lui Nadal îi va aduce lui Djokovic retrogradarea de pe primul loc în ierarhia ATP, astfel că pentru prima oară din 2003 niciun component al Big Three (Djokovic, Nadal, Federer) nu va ocupa unul dintre primele două locuri în clasamentul din 13 iunie.

Sârbul nu va pierde primul loc din 6 iunie, după finala de la Roland Garros, ci de pe 13 iunie când punctele ediţiei 2021 îi vor fi retrase.

În vârful clasamentului vor figura rusul Daniil Medvedev şi germanul Alexander Zverev, dar depinde şi de rezultatul ultimului în semifinala cu Rafael Nadal de vineri.

Nadal, dacă va câştiga Grand Slam-ul pe zgură, nu va putea urca mai mult de locul trei, în timp ce Djokovic va cădea atunci pe locul patru, dacă nu va participa la un turneu ATP 250 în următoarea săptămână, lucru puţin probabil. Nadal va avea atunci un avans de 35 puncte faţă de sârb.

În data de 10 noiembrie 2003, Roger Federer ocupa locul trei în ierarhia ATP, Nadal era al 47-lea, iar Djokovic al 680-lea. Lider în acel moment era americanul Andy Roddick.

Afla mai multe despre: djokovic 

viewscnt
Articole similare