You are here:

"Pe cine aş vrea să învăţ volei? Pe Megan Fox". Carol Kosinski, componentul naţionalei României, îşi spune povestea

"Pe cine aş vrea să învăţ volei? Pe Megan Fox". Carol Kosinski, componentul naţionalei României, îşi spune povestea

Sporturi

Comentarii

Înainte de meciuri, Carol Kosinski, liberoul naţionalei României, studiază culorile Feng Shui.

El e voleibalistul care vrea să o cucerească pe Megan Fox cu plonjoanele sale

La doar 21 de ani, Karol Kosinski şi-a câştigat deja un loc de titular în naţionala masculină de volei a României. El a vorbit deschis despre visul său ascuns: acela de a o întâlni pe Megan Fox.

Câştigător al Cupei României cu Rapid, el a mai căpătat ceva în perioada petrecută în Giuleşti, în afară de trofeu. El s-a ales cu o nouă superstiţie: culorile din Feng Shui, pe care le-a învăţat de la mama coechipierului său de la Rapid şi de la Arcada Galaţi, Filip Constantin.

„În afară de a intra cu dreptul în sală, nu am superstiţii. Mai nou, am aflat de culorile din feng-shui datorită colegului Filip. Depinde de zi, depinde de lună, în ce an eşti născut. Mama Constantin ne-a spus. M-am interesat şi la Braşov, când i-am bătut în semifinale la ei acasă, deci a funcţionat”, a declarat Carol Kosinski, component al naţionalei de volei a României, pentru Sportsnet.ro

Tot la capitolul superstiţii ar putea fi trecute şi cele două două lănţişoare pe care le poartă la gât, dar acestea au doar valoare sentimentală.

„Au fost primite de la părinţii mei şi au o valoare sentimentală”, mai spune Carol Kosinski, component al naţionalei de volei a României.

Component al naţionalei pe unul dintre cele mai spectaculoase posturi, cel de libero, Carol este un expert al plonjoanelor. Spune că le-ar face pe toate în schimbul unei întâlniri cu actriţa Meghn Fox. Speră chiar să o poată învăţa volei: „Pe cine aş vrea să învăţ volei? Pe Megan Fox. Clar. Aş vrea să apar cu ea într-un film la Hollywood. Aş face toate plonjoanele să mă întâlnesc cu ea”, mai recunoaşte Carol Kosinski. 

Copil fiind, Carol se uita la desenele animate cu Phineas şi Pherb. El avea şi un personaj preferat dintre cei doi fraţi. De asemenea, recunoaşte că tot din anii copilăriei voia să aibă superputeri.

„Unul dintre fraţii Phineas şi Pherb aş fi vrut să fiu. Dar nu ştiu care. Cred că Phineas, că vorbeşte mai mult. Aş vrea să am ca putere specială invizibilitatea. Sau teleportarea. Una din astea două", spune sportivul. 

Pasionat de tenis, Carol recunoaşte că şi-ar fi dorit să joace împotriva lui Roger Federer sau a Serenei Williams.

„L-am avut favorit pe Federer, nu mai joacă, deci să zicem că favorit actual e Djokovic. La fete merg pe Sabalenka. Mi-ar fi plăcut să joc tenis cu Serena Williams şi cu Federer. Sau să joc în echipă cu ea la dublu, aşa aş avea şanse”, a adăugat Carol Kosinski.

A ajuns la volei dintr-o întâmplare

Carol joacă volei de când se ştie. A început la 6 ani şi 10 luni şi, după cum spune, s-a îndrăgostit de volei înainte de a-l începe. Pentru că-şi însoţea mereu sora mai mare la antrenamente şi, neputând fi dezlipit de geamul sălii de antrenament, a fost chemat de antrenor înăuntru. A intrat şi nu a mai ieşit de acolo.

„Am început voleiul la 6 ani şi 10 luni. Mi-a plăcut dinainte să mă apuc. Soră-mea s-a apucat înaintea mea de volei şi stăteam la geam la intrarea în sală si domnul Wesselly, care era la Dinamo antrenor, mi-a spus <<hai, ia-ţi echipamentul şi hai în sală>>. A stat cu mine şase luni într-un colţ, la perete, să mă înveţe tehnică, pas de jos, pas de sus, deci de la el am prins mare drag de volei”, declară Carol Kosinski.

Între timp, atât el, cât şi sora lui, Irina, au ajuns jucători foarte valoroşi. Iar în sezonul trecut, fiecare a obţinut câte un trofeu: el a luat Cupa României cu Rapid, iar Irina a câştigat titlul cu CSO Voluntari.

„Avem duble Crown în familie. A mea e la loc de cinste acasă. Ea e la casa ei, deci a ei e la ea”, a încheiat Carol Kosinski, component al naţionalei de volei a României.

Afla mai multe despre: carol kosinskivolei romania 

viewscnt
Articole similare