Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pe ei îi întâlnim la EURO 2024. În ziua în care România debutează, jurnaliştii belgieni au făcut o analiză detaliată a naţionalei lui De Bruyne

Pe ei îi întâlnim la EURO 2024. În ziua în care România debutează, jurnaliştii belgieni au făcut o analiză detaliată a naţionalei lui De Bruyne
Comentarii

"Jocul pe flancuri şi lipsa presiunii sunt punctele forte ale naţionalei Belgiei", scrie site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF, în ziua în care Grupa E debutează la EURO 2024, unde "diavolii roşii" sunt printre adversarii României.

Belgia nu a câştigat niciun trofeu în ultimii zece ani, în care era considerată favorită în multe turnee finale. La prima lor competiţie majoră fără mai mulţi jucători importanţi, printre care Eden Hazard, "diavolii roşii" vor evolua cu mai puţină presiune. Există mai puţine aşteptări, iar EURO 2024 arată mai degrabă ca prima etapă a unui nou ciclu. Deşi nu are nimic de pierdut, naţionala antrenată de Domenico Tedesco nu-şi poate permite să nu treacă de faza grupelor.

Un alt as în mâneca lui Tedesco este jocul pe flancuri.Jeremy Doku şi Johan Bakayoko sunt doi jucători redutabili. Unul este capabil să elimine mai mulţi adversari aproape de careul advers, celălalt va face apărările să sufere cu viteza şi pătrunderile sale. Cele două extreme ar trebui să fie servanţii perfecţi pentru Romelu Lukaku, care are o revanşă de luat într-un turneu internaţional.

În opinia RTBF, punctele slabe ale Belgiei sunt linia de fund şi absenţa portarului Thibaut Courtois.

"Făcând sau nu o greşeală, Domenico Tedesco nu l-a selecţionat pe Thibaut Courtois. O aberaţie pentru mulţi observatori, atât de mult a impresionat portarul după ce a revenit la Real Madrid. Originea acestei absenţe este puţin neclară. Portarul anunţase cu mult timp înainte că nu va fi disponibil pentru EURO. Selecţionerul a găsit între timp soluţii şi nu s-a răzgândit. Conflict sau adevărată gestiune a grupului, greu de judecat. Oricum, Diavolii vor trebui să se descurce fără unul dintre cei mai buni jucători din lume pe postul său. Courtois are capacitatea de a oferi victoria unei echipe în oricare meci. Fără a fi lipsit de respect pentru înlocuitorul său, Koen Casteels este, fără îndoială, ceva mai puţin capabil de acest lucru", scrie site-ul RTBF.

Linia de fund a echipei Belgiei se confruntă cu multe dificultăţi în ultimele săptămâni. În timp ce veteranul Axel Witsel a revenit la naţională pentru a întări acest compartiment, alţi jucători s-a accidentat. Arthur Theate şi Jan Vertonghen ar urma să rateze primul meci din faza grupelor, luni, cu Slovacia, în timp ce Thomas Meunier a rămas în Belgia pentru a-şi trata accidentarea. Prin urmare, soluţiile sunt rare, iar jucătorii folosiţi vor trebui să evolueze la cel mai bun nivel al lor, altfel existând riscul să fie pus în pericol viitorul echipei.

România, care va debuta la rândul ei astăzi la EURO 2024, împotriva Ucrainei, urmează să înfrunte Belgia în cel de-al doilea său meci, pe 22 iunie, la Koln.

Afla mai multe despre: belgia 

viewscnt
Articole similare