Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Pele sau Maradona?”. Răspunsul surprinzător oferit de Pep Guardiola: ”Eu cred că el e cel mai bun din istorie”. Partidele din Premier League se pot vedea acum pe Orange Sport

”Pele sau Maradona?”. Răspunsul surprinzător oferit de Pep Guardiola: ”Eu cred că el e cel mai bun din istorie”. Partidele din Premier League se pot vedea acum pe Orange Sport

Premier League

Comentarii

Pep Guardiola a oferit mai multe declaraţii după ce marele Pele a decedat.

Pele, legendarul fotbalist brazilian, a murit joi, la 82 de ani. Născut pe 23 octombrie 1940, Pele, care a ridicat trofeul Cupei Mondiale de trei ori ca jucător, a decedat joi. Informaţia a fost anunţată de agentul său. 

Antrenorul lui Manchester City a a vorbit despre legendarul fotbalist care a cucerit Cupa Mondială de 3 ori. Guardiola susţine că că Pele era capabil să facă orice, dar pentru el, Messi e cel mai bun din istorie. 

”Cred că Neymar a zis un lucru mare când a spus că numărul 10 era doar un număr înainte ca Pele să îl poarte, iar apoi a devenit ceva special. Toţi marii jucători vor acum să poarte numărul 10. Ceea ce a făcut el pentru fotbal va rămâne mereu.

Eu nici măcar nu eram născut când juca Pele. A fost foarte bun, a lăsat o amprentă importantă. Cred că Pele, la fel ca Johan Cruyff, Maradona, Messi, Cristiano Ronaldo, Beckenbauer, sunt jucători care vor rămâne pentru totdeauna. Au realizat o mulţime de lucruri pe terenul de fotbal de-a lungul multor ani.

Pele era capabil să facă orice, iair brazilienii îl consideră cel mai bun din istorie, aşa cum şi argentinienii cred la fel despre Messi, Di Stefano sau Maradona. Personal, eu spun că Messi este cel mai bun istorie”, a declarat Pep Guardiola, potrivit Corriere dello Sport. 

Pele, fotbalistul intrat în istorie

Atacantul brazilian a evoluat pentru două echipe în cariera sa, Santos şi NY Cosmos, între 1956 şi 1978, când şi-a încheiat cariera, cu trei Cupe Mondiale cucerite cu Brazilia şi şase campionate câştigate în Brazilia. 

Conform FIFA, Pele a marcat 77 de goluri în 92 de selecţii la naţionala Braziliei, între anii 1957 şi 1971.

Însă federaţia braziliană de fotbal oferă alte cifre despre Pele, câştigător al Cupei Mondiale. 

Deşi FIFA recunoaşte doar 757 dintre golurile marcate de Pele, legendarul brazilian şi Guinness Book susţin că borna este de 1.279 de goluri marcate, diferenţa fiind făcută de meciuri amicale şi demonstrative, care nu sunt luate în considerare de FIFA. 

O discrepanţă este şi în privinţa golurilor marcate de Pele pentru naţionala Braziliei. 

Deşi FIFA recunoaşte 77 de goluri în cele 92 de meciuri, federaţia braziliană de fotbal susţine că Pele a marcat de 95 de ori în 113 apariţii pentru naţională. 

Din dorinţa de a le oferi microbiştilor cel mai bun fotbal din lume, Orange Sport va transmite meciurile din Premier League, Bundesliga şi Ligue 1.

Mai multe detalii AICI

Afla mai multe despre: guardiola-pele-maradona-messi 

viewscnt
Articole similare