Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Penalty! Piedică prin imprudenţă”. Verdictul specialistului: Poli Iaşi, dezavantajată la meciul cu Farul | EXCLUSIV

”Penalty! Piedică prin imprudenţă”. Verdictul specialistului: Poli Iaşi, dezavantajată la meciul cu Farul | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Farul Constanţa a reuşit să o învingă pe Poli Iaşi, scor 3-2, vineri, în Copou, într-o partidă din etapa a 18-a din Superligă.

Golurile ”marinarilor” au fost marcate de către Constantin Budescu (min. 9), Rivaldinho (min. 16) şi Louis Munteanu (min. 45+8), în timp ce pentru ieşeni au punctat Shayon Harrisson (min. 55) şi Alin Roman (min. 64).

Penalty neacordat pentru Poli Iaşi?

Dincolo de cele cinci goluri marcate în acest meci, se pare că gazdele de la Poli ar mai fi meritat o lovitură de la 11 metri.

Mai exact, în minutul 70 al jocului, la 3-2 pentru Farul Constanţa, Mihai Popescu îl calcă clar pe Luis Phelipe, fără să vrea, însă în produce căderea, chiar în propriul careu.

Arbitrul partidei, Szabolcs Kovacs, a considerat că nu se impune acordarea unei lovituri de la 11 metri.

De asemenea, ”şeful” din cabina VAR; Ionuţ Coza, n-a simţit nici el faptul că Mihai Popescu ar fi comis o infracţiune, aşa că nu l-a mai atenţionat pe colegul său, Szabolcs Kovacs.

Meciul a continuat, iar Farul Constanţa a scăpat de o fază extrem de complicată, care i-ar fi putut ”răpi” două puncte foarte preţioase.

Specialistul în arbitraj Constantin Zotta consideră că Poli Iaşi ar fi trebuit să primească lovitură de la 11 metri în această fază, deoarece Mihai Popescu îl împiedică pe adversar să joace mingea, una care se afla în joc.

Iată cum a decurs dialogul dintre Dan Udrea, Emil Grădinescu şi Andrei Vochin, din studioul Orange Sport:

Dan Udrea: ”Mihai Popescu dă în minge şi cade pe piciorul adversarului. Îl calcă. E penalty?”.

Andrei Vochin: ”E clar că există contact, pentru că-i sare gheata din picior jucătorului. De ce să nu dai penalty la o astfel de fază?Probabil pentru că această călcătură nu-i produce căderea. Nu orice contact în fotbal înseamnă fault”.

Dan Udrea: ”Eu cred că îi produce căderea”.

Andrei Vochin: ”Asta e de discutat: dacă îi produce sau nu căderea”.

Dan Udrea: ”Mie mi se pare că-i produce căderea”.

Emil Grădinescu: ”Să zicem că îi produce, nu-i produce. Parcă aş înclina şi eu să zic că da. În orice caz, rămâne fără gheată. Nu mai poate juca acolo. Îl împiedică să continuă acţiunea”.

Dan Udrea: ”Dacă nu îl calcă, intră în posesia balonului. Cu spatele la poartă, e adevărat, dar e mai puţin important. Mie mi se pare penalty. În timpul meciului i-am scris lui Constantin Zotta, se uita la meci, şi mi-a spus: Cred că este penalty. Fault din neglijenţă. Piedică din neglijenţă, care provoacă în mod direct căderea adversarului.

A greşit centralul, ok, dar cum a putut să gândească Ionuţ Coza din camera VAR? Nu găsesc nici un element în favoarea deciziei, să nu-i semnalezi faultul centralului”.

VIDEO: Faza la care Poli Iaşi a solicitat penalty

Afla mai multe despre: poli iasi-farul 

viewscnt
Articole similare