Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pentagonul a preconizat cât mai durează războiul din Ucraina după ce Rusia a atacat

Pentagonul a preconizat cât mai durează războiul din Ucraina după ce Rusia a atacat

Diverse

Comentarii

Mai mulţi înalţi oficiali ai Pentagonului, citaţi de As.com, susţin că Rusia are nevoie de şapte zile pentru a încercui capitala Kiev, de şase săptămâni pentru a controla complet ţara, iar conflictul poate dura între 10-20 de ani.

Cât ar urma să mai dureze conflictul dintre Ucraina şi Rusia

După ce Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie, conflictul a escaladat de la zi la zi. Numărul victimelor a crescut constant, iar ucrainenii susţin că au ucis peste 11.000 de militari ruşi. 

În timp ce ţările NATO condamnă agresiunea Rusiei, Vladimir Putin nu are de gând să ordone retragerea, iar oficiali ai Pentagonului au preconizat cât timp va mai dura conflictul. 

După ce au studiat situaţia, aceştia susţin că ocuparea Ucrainei ar dura între patru şi şase săptămâni, în şapte zile s-ar putea face încercuirea Kievului, o lună pentru a ocupa capitala, iar conflictul dintre cele două ţări poate dura între 10-20 de ani. Totuşi, la final, Rusia ar urma să piardă conflictul, mai susţine Pentagonul.

De asemenea, Ministerul Britanic de Externe susţine că starea de conflict se poate păstra pentru cel puţin 10 ani. 

Tor Bukkvoll, cercetător expert în relaţiile politice dintre Ucraina şi Rusia, afirmă că o posibilă mişcare de rezistenţă în rândul ucrainenilor ar putea schimba conflictul: "Atunci conflictul s-ar transforma într-un război de gherilă prelungit, care ar fi foarte dureros pentru ambele părţi".

Putin avertizează că îşi va atinge scopul “fie prin negociere, fie prin război”

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a avertizat pe Emmanuel Macron, duminică, în timpul discuţiei lor la telefon, că nu intenţionează să cedeze şi îşi va atinge scopul “fie prin negociere, fie prin război”, informează Le Figaro, publicaţie citată de News.ro. 

Macron a constatat că Putin este “foarte hotărât să îşi atingă obiectivele”, între care se numără şi “ceea ce preşedintele rus numeşte ‘denazificarea’ şi neutralizarea Ucrainei”, precum şi recunoaşterea independenţei Crimeei şi a Donbassului, cerinţe care pentru ucraineni sunt “inacceptabile”.

Preşedinţia franceză a precizat că Putin l-a asigurat pe Macron că nu intenţionează să atace centralele nucleare ucrainene, între care şi cea de la Cernobîl.

În plus, Vladimir Putin a “negat că armata sa are ca ţinte civili” în timpul ofensivei.

Afla mai multe despre: ucrainarusiarazboi ucraina rusia 

viewscnt
Articole similare