Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pentru războiul din Ucraina plăteşte un tânăr de 22 de ani! Dezastru pentru fiul unui oligarh rus apropiat de Putin

Pentru războiul din Ucraina plăteşte un tânăr de 22 de ani! Dezastru pentru fiul unui oligarh rus apropiat de Putin

Formula 1

Comentarii

Conducerea Formulei 1 a decis o şedinţă de urgenţă pentru a discuta situaţia pilotului Haas, rusul Nikita Mazepin (22 de ani), în contextul agresiunii asupra Ucrainei a Rusiei. Sportivul poate fi suspendat, din cauza legăturii tatălui său, oligarhul Dmitry Mazepin, cu Vladimir Putin.

Nikita Mazepin, în pericol în Formula 1

Pe agenda şefilor din Formula 1 şi află şi cazul lui Nikita Mazepin, care va fi discutat într-o şedinţă programată pe 1 martie. Totul după ce preşedintele automibilismului sportiv din Ucraina, Leonid Kostyuchenk, a cerut suspendări pentru toţi piloţii din Rusia şi Belarus care concurează în competiţiile FIA, notează Daily Mail

De altfel, preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, şi-a arătat susţinerea totală pentru Leonid Kostyuchenk, săptămâna trecută, după ce Rusia a invadat Ucraina. 

Vestea vine după ce Rusia şi Belarus au primit suspendări în mai multe sporturi, printre care: fotbal, handbal, rugby, tenis, baschet sau şah. 

În Formula 1, cursa de la Sochi, din următorul sezon, a fost anulată, în timp ce echipa Haas a renunţat să mai afişeze compania Uralkali, care susţine financiar brandul. 

Uralkali este compania la care şef este şi oligarhul Dmitry Mazepin, tatăl pilotului din Formula 1. 

Afaceristul rus a făcut parte din partidul politic al lui Vladimir Putin şi are legături strânse cu liderul de la Kremlin. 

De asemenea, Dmitry Mazepin a făcut parte din delegaţia de afacerişti ruşi care s-a întâlnit cu Vladimir Putin, după invadarea Ucrainei. Averea tatălui pilotului din Formula 1 e estimată la cinci miliarde de dolari. 

Lewis Hamilton spune că Formula 1 a devenit un sport accesibil ”băieţilor miliardari”

În urmă cu un an, multiplul campion britanic din Formula 1 a spus că i-ar fi foarte greu să intre în circuit, dacă ar fi acum un tânăr pilot provenit dintr-o familie nu prea bogată.

"Crescând într-o familie normală, în niciun caz nu aş putea să fiu aici - băieţii contra cărora lupţi au mult prea mulţi bani. Trebuie să muncim să schimbăm asta, să facem să fie mai accesibil atât pentru cei bogaţi cât şi pentru cei cu origini mai umile", a mai spus el pentru cotidianul As

Dintre actualii piloţi din Formula 1, canadienii Lance Stroll, Nicholas Latifi şi rusul Nikita Mazepin sunt fii de miliardari, iar Max Verstappen şi Mick Schumacher sunt fii ai unor foşti piloţi de Formula 1. Ultimul pilot susţinut puternic financiar este chinezul Guanyu Zhou, care l-a înlocuit pe italianul Antonio Giovinazzi la Alfa Romeo. 

Afla mai multe despre: vladimir putin nikita mazepinhaasformula 1 haas 

viewscnt
Articole similare