Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Performanţă incredibilă! Brad Binder a câştigat Marele Premiu al Austriei la MotoGP

Performanţă incredibilă! Brad Binder a câştigat Marele Premiu al Austriei la MotoGP

Moto

Comentarii

Sud-africanul Brad Binder (KTM) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Austriei, a XI-a etapă a Campionatului Mondial de MotoGP, desfăşurată în condiţi mixte, pe pistă uscată şi pistă umedă în final.

Brad Binder a câştigat Marele Premiu al Austriei la MotoGP

Cursa de la Spielberg a fost foarte spectaculoasă în ultima sa parte, în care ploaia a udat circuitul. Cu puţin înainte să înceapă ploaia, lider era Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo), dar italianul a fost întrecut de spaniolul Marc Marquez (Honda). Noul lider şi un grup de patru piloţi au intrat la boxe pentru a schimba motocicletele cu unele echipate cu pneuri de ploaie, cu trei tururi înaintea finalului.

Binder însă a riscat şi a rămas pe pistă cu pneuri slick, terminând cursa cu greu, dar reuşind să câştige un grand prix pentru a doua oară în cariera lui. Cu două tururi înainte de final, Marquez, cu pneuri de ploaie, a căzut şi a termint pe locul 15.

Bagnaia a trecut al doilea linia de sosire, urmat de spaniolul Jorge Martin (Ducati Pramac), plecat din pole position. Atât Bagnaia, cât şi Martin au încheiat marele premiu austriac cu pneuri de ploaie. Liderul clasamentului general, francezul Fabio Quartararo (Yamaha), a fost al şaptelea la Spielberg, dar se menţine pe primul loc la general, cu 181 de puncte.

Juan Zarco (Ducati Pracamc), locul 2 în clasamentul general înaintea cursei de la Spielberg, a căzut şi apoi a abandonat, cu zece tururi rămase de parcurs. El a pierdut, în aceste condiţii, poziţia sa în ierarhia piloţilor.

Zarco, locul 4, cu 132 de puncte, a fost întrecut de Bagnaia, care a acumulat 134 de puncte, şi de spaniolul Juan Mir (Suzuki, locul 4 în Austria), tot cu 134 de puncte. Etapa următoare, MP al Marii Britanii, va avea loc la 29 august, la Silverstone.

Afla mai multe despre: moto gp-austria-brad binder 

viewscnt
Articole similare