Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Petrolul a bifat un nou transfer. Fotbalistul condamnat pentru abuzarea unui minor a semnat cu ploieştenii

Petrolul a bifat un nou transfer. Fotbalistul condamnat pentru abuzarea unui minor a semnat cu ploieştenii

Petrolul

Comentarii

Petrolul Ploieşti a ajuns la un acord cu mijlocaşul brazilian Jair Tavares da Silva, care a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane.

Jair (27 ani) vine din Finlanda, acolo unde a evoluat din 2016. Sud-americanul a jucat pe rând la AC Oulu (82 meciuri, 9 goluri), FC Ilves Tampere (61 meciuri, 6 goluri), cu care a câştigat Cupa Finlandei (2019), şi la HJK Helsinki (50 de meciuri, 15 goluri marcate), alături de care a cucerit titlul de campion în 2021.

Petrolul precizează că înainte de a demara discuţiile cu Jair, ''a luat act de problemele de natură legală pe care jucătorul brazilian le-a avut în Finlanda''.

''Cum faptele s-au petrecut cu mai mulţi ani în urmă, iar comportamentul ulterior al jucătorului a fost ireproşabil, am considerat că verdictul dat nu trebuie să-i refuze lui Jair dreptul de a munci şi de a-şi întreţine, astfel, familia.

În plus, pentru a demara formalităţile legale privind semnarea contractului, clubul nostru a solicitat cazierul judiciar al jucătorului, iar documentul, eliberat pe data de 16 iunie, nu menţionează elemente ce ar fi putut împiedica legitimarea sa.

FC Petrolul nu va tolera sub nicio formă abaterile de natură penală şi va fi, întotdeauna, un susţinător ferm al principiilor şi valorilor morale şi legale'', a precizat clubul ploieştean în comunicat.

Jair a primit în Finlanda o condamnare de şapte luni cu suspendare, pentru abuzarea sexuală a unui minor.

Jair este al cincilea jucător transferat de Petrolul după promovarea în Liga I, după fundaşul dreapta Florin Borţa (Universitatea Craiova), fundaşul central Gabriel Tamaş (FC Voluntari), mijlocaşul central Lucian Mihai Dumitriu (CS Mioveni) şi atacantul Gheorghe Grozav (MTK Budapesta).

Totodată, mijlocaşul japonez Takayuki Seto a semnat, vineri seara, prelungirea contractului cu Petrolul, noul acord urmând să se întindă până la finalul stagiunii 2022-2023.

Afla mai multe despre: petrolul 

viewscnt
Articole similare