You are here:

Pierderi uriaşe pentru Chelsea. Cifre dezastruoase pentru clubul londonez

Pierderi uriaşe pentru Chelsea. Cifre dezastruoase pentru clubul londonez

Chelsea

Comentarii

Societatea-mamă a clubului Chelsea, BlueCo, a anunţat pierderi nete de 653 de milioane de lire sterline (832,71 milioane de dolari), după taxe, pentru perioada cuprinsă între martie 2022 şi iunie 2023, în timp ce gruparea londoneză a suferit pierderi de 90,1 milioane de lire, înaintea taxelor

Consorţiul BlueCo, condus de americanul Todd Boehly, şi Clearlake Capital au cumpărat clubul din vestul Londrei în 2022, iar în 2023 au ajuns la un acord pentru a deveni acţionari ai clubului francez Racing Strasbourg.

Pierderile suferite de Chelsea într-o perioadă de 12 luni au fost mai mici decât deficitul de 121,4 milioane de lire din anul precedent.

Clubul a reuşit să crească veniturile în ziua de meci şi cele comerciale după ce a acţionat fără restricţiile guvernamentale pe care le-a avut după invadarea Ucrainei de către Rusia, când a fost sancţionat patronul londonezilor din acea vreme, miliardarul rus Roman Abramovici.

''Veniturile totale ale clubului Chelsea au crescut la 512,5 milioane de lire, profitul din vânzarea de jucători şi mijloace fixe a fost de 142,2 milioane de lire, existând creşteri şi la alte surse de venit'', se arată în raportul anual al grupării.

''Veniturile în ziua de meci au crescut de la 69,2 milioane de lire la 76,5 milioane, faţă de anul precedent'', a precizat raportul, care menţionează o medie a spectatorilor pe Stamford Bridge de 40.002.

Totuşi, echipa masculină a clubului a încheiat sezonul trecut din Premier League pe un dezamăgitor loc 12, astfel că veniturile rezultate din drepturile TV au fost mai mici, scăzând cu 9,1 milioane de lire, până la 225,9 milioane, comparativ cu anul anterior.

Afla mai multe despre: chelsea 

viewscnt
Articole similare