Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pique, declaraţii spumoase. Ce a avut de spus jucătorul Barcelonei despre separarea Cataloniei

Pique, declaraţii spumoase. Ce a avut de spus jucătorul Barcelonei despre separarea Cataloniei

FC Barcelona

Comentarii

Fotbalistul echipei FC Barcelona, Gerard Pique, a declarat într-un interviu pentru The Telegraph că situaţia în Spania, cu privire la Catalonia, nu este atât de dificilă cât se crede în afara ţării. El a precizat că singura problemă este că în proporţie de aproximativ 50 la sută, catalanii vor separarea de Spania, iar restul de 50 la sută nu vor separarea, astfel că este mai greu să se ajungă la o situaţie de care să fie mulţumită toată lumea.

“Situaţia nu este uşoară, dar nici foarte proastă. Cred că oamenii din afara Spaniei gândesc că lucrurile stau mai prost decât sunt în realitate. Este o problemă politică, dar cred că se va rezolva prin discuţii, prin faptul că politicienii îşi vor face datoria. Până la urmă nu există violenţă. Este calm, ca în urmă cu un an. Singura problemă este că mulţi oameni aici, în Catalonia, vor separarea de Spania şi alţi mulţi nu vor asta. Procentele sunt mai mult sau mai puţin 50-50, de aceea este dificil. Când sunt atât de mulţi oameni de cele două părţi este greu să ajungi la o situaţie de care toată lumea să fie mulţumită. Însă este în regulă. Dacă îţi spui punctul de vedere cu respect, atunci nu există nicio problemă”, a spus Pique.

Gerard Pique este de părere că politica este întotdeauna un subiect dificil. “La fel ca în fotbal, opiniile sunt radicale. Tu gândeşti într-un fel, altcineva gândeşte total opus. Este aproape ca o luptă şi sentimentele sunt foarte puternice”, a adăugat fotbalistul.

La 21 decembrie, în Catalonia vor avea loc alegeri regionale. Alegerile sunt programate la aproape două luni după ce guvernul spaniol a decis plasarea sub tutelă a Cataloniei, care şi-a declarat unilateral independenţa la 28 octombrie.

Afla mai multe despre: gerard piquefc barcelonacataloniaalegerisepararepoliticacatalani 

viewscnt
Articole similare