Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Plecat de pe poziţia a şasea la grila de start, Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Belgiei

Plecat de pe poziţia a şasea la grila de start, Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Belgiei

Formula 1

Comentarii

Pilotul olandez Max Verstappen a câştigat duminică Marele Premiu al Belgiei, reuşind cea de-a zecea victorie din actualul sezon de Formula 1. El a plecat de pe poziţia a şasea a grilei de start.

Max Verstappen (Red Bull) s-a impus pe circuitul de la Spa-Francorchamps, unde a câştigat pentru a treia oară la rând, după victoriile obţinute în 2021 şi 2022. Pentru Verstappen este a opta victorie consecutivă din acest an, în cursul căruia a adunat zece victorii. Pilotul olandez a plecat de pe poziţia a şasea a grilei de start.

Pe locul secund în Marele Premiu al Belgiei a încheiat mexicanul Sergio Perez (Red Bull), iar echipa austriacă a reuşit o nouă "dublă", consolidându-şi poziţia de lider în clasamentul constructurilor. Monegascul Charles Leclerc (Ferrari) s-a clasat pe poziţia a treia, în timp ce pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a sosit pe locul 4.

În clasamentul general al piloţilor conduce Max Verstappen, cu 314 puncte, urmat de Sergio Perez (189 puncte) şi spaniolul Fernando Alonso (Aston Martin) – 149 de puncte. Aflat pe locul 4, Lewis Hamilton s-a apropiat la doar un punct de Alonso, având 148 de puncte.

Afla mai multe despre: formula 1 

viewscnt
Articole similare