Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ploaia a oferit un câştigător surpriză la Super Rally Craiova

Ploaia a oferit un câştigător surpriză la Super Rally Craiova
galerie foto

Sporturi cu motor

Comentarii

Furtuna care s-a abătut asupra Craiovei chiar în momentul în care favoriţii de la etapa de Super Rally se pregăteau să intre pe traseu a oferit un câştigător surpriză pentru această etapă. Totodată, vremea a fost cea care a relansat lupta pentru titlu, iar Costel Căşuneanu mai poate spera că îl va învinge pe Jerome France până la finalul sezonului.

La antrenamentele libere, cursa s-a desfăşurat după tiparul deja obişnuit, cu prototipurile în vârful clasamentului, iar francezul Jerome France (Nova Proto) chiar a stabilit un nou record de timp pentru circuitul urban din Craiova, un spectaculos 03:05,522, cu 10 secunde mai bun decât în 2021. În urma sa Mihai Leu (Radical SR8) şi Costel Căşuneanu (Skoda Fabia R5), diferenţa totală dintre cei trei fiind de doar 3 secunde.

Nimic nu prevestea schimbarea incredibilă din vârful clasamentului. Deşi se anunţa ploaie, favoriţii ar fi avut timp să intre pe traseu uscat în timp util, dacă nu ar fi fost incidentele de cursă cu Didier Balcaen (Formula Renault) şi Aurelian Andronache (Speed Car GT). Întârzierea cu reluare a startului a fost un coşmar mai ales pentru Leu şi France, care se băteau pentru prima poziţie.

Pe ploaie torenţială şi un traseu alunecos, niciunul nu s-a mai putut apropia de timpul personal din antrenamente şi nici măcar de cel al juniorului Bogdan Duma (Mitsubishi Lancer Evo 9), care obţinuse un 03:17,772 în cursă atunci când asfaltul era uscat şi a câştigat astfel prima sa cursă din carieră la super rally. Podiumul a fost completat de Leo Borlovan (Funyo) şi Vali Porcişteanu (Mitsubishi Evo B), de asemenea o premieră pentru acest sezon.

France a încheiat în 03:39,263, iar Leu cu un timp de 03:56,555 s-a clasat doar pe 16 la general. Singurul care a forţat cu succes pe ploaie a fost Costel Căşuneanu. Deşi a fost cu 20 de secunde mai lent decât în antrenamente, Căşuneanu a încheiat totuşi pe 5 la Craiova. Rezultatul, coroborat cu eşecurile lui France şi Leu, îi dau speranţe, cel puţin matematice, pilotului originar din Bacău că poate deveni din nou campion.

Cu două etape înainte de final, France e pe 1 cu 77 de puncte, urmat de Căşuneanu cu 58 şi Leu cu 51. Pe 1 octombrie urmează etapa de la Bucureşti, cu un traseu unde Căşuneanu e considerat mare favorit.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: raliusuper rally craiova 

viewscnt
Articole similare