Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

PODCAST | Emil Grădinescu, despre o tragedie care l-a marcat pe viaţă: ”Racheta l-a lovit în gât, a căzut şi a murit. Era cu copilul de mână”

PODCAST | Emil Grădinescu, despre o tragedie care l-a marcat pe viaţă: ”Racheta l-a lovit în gât, a căzut şi a murit. Era cu copilul de mână”

Special

Comentarii

În cadrul podcastului Orange Sport, Emil Grădinescu a povestit o întâmplare tragică petrecută pe stadion, care l-a marcat.

În vârstă de 62 de ani, Emil Grădinescu este unul dintre cei mai mari comentatori sportivi pe care i-a dat România. A comentat mii de meciuri şi a fost delegat la multe dintre momentele importante din sportul românesc.

Emil Grădinescu a avut însă parte şi de momente mai puţin fericite. În podcastul Orange Sport, cu Mircea Meşter, celebrul comentator sportiv a povestit una dintre tragediile care i-au marcat cariera.

Emil Grădinescu şi o întâmplare tragică la care a asistat: ”Racheta l-a lovit în gât şi a murit”

Comentatorul Orange Sport este pentru iubitorii sportului una dintre cele mai cunoscute voci. De-a lungul impresionantei sale cariere, Emil Grădinescu a comentat meciurile de la Cupa Mondială din 1994, 1998, 2002 şi 2006.

De asemenea, a fost delegat la partidele de la EURO 1992, 1996, 2004, 2008, 2012 şi 2016. Însă nu s-a rezumat doar la fotbal. Emil Grădinescu a comentat şi Jocurile Olimpice din 1992, 1996, 2004 şi 2012.

A fost martor la câteva dintre cele mai mari victorii din istoria sportului românesc. Printre ele a fost şi victoria cu 2-1 obţinută de naţionala României cu Ţara Galilor, în 1993, la Cardiff, în preliminariile Cupei Mondiale 1994.

Acel succes a fost obţinut cu foarte mari emoţii, dar a fost prima mare victorie reuşită de Generaţia de Aur şi a asigurat prezenţa la Cupa Mondială SUA 1994. Emil Grădinescu a comentat acea partidă, însă, pe finalul ei, prin faţa ochilor i s-a derulat o tragedie care l-a marcat pe viaţă:

”Stresul a fost enorm. Nu atât meciul, cât ce s-a întâmplat după. Prin minutul 80-80 şi ceva, cineva din una dintre tribune a tras cu ceva, nu ştiu... o rachetă... cred că rachetă era, pentru că am văzut-o venind.

Şi a căzut şi a lovit un cetăţean galez în gât. Au tras dintr-o parte în alta, au vizat un grup de români, nu i-au nimerit, au nimerit un cetăţean galez... l-au omorât. Racheta aia l-a lovit în gât.

Omul era cu copilul de mână, copil de 7 ani, a căzut şi aia fost. Şi după meci am fost luaţi la interogatoriu toată delegaţia, inclusiv jucătorii. Ceva absurd. Inclusiv jucătorii, întrebări: unde eraţi la ora cutare, cu cine eraţi, ce făceaţi...

Şi am stat până pe la vreo 4 dimineaţa, am întârziat vreo 3-4 ore. Ştiu că era Vadim Tudor, era cu noi, a făcut un scandal imens. L-a sunat pe Sergiu Celac, ambasadorul nostru de la Londra, pe la 03:00 noaptea, l-a sculat din somn să facă ceva să ne scoată de acolo”, a povestit Emil Grădinescu în podcastul Orange Sport, cu Mircea Meşter.

Emil Grădinescu a trăit însă şi o întâmplare amuzantă care are legătură cu incidentul petrecut la Cardiff:

”Eu la un moment dat m-am dus să ajut, ca să meargă treaba mai repede, să ajut, pentru că erau băieţii noştri, care nu le aveau cu engleza.

În fine, într-un târziu ne-au dat drumul şi peste o săptămână mă întâlnesc cu un nene în piaţă, care spune: ”Să trăiţi, domnule procuror!” Hopa, de unde, mă, procuror? ”Păi nu ne-aţi făcut dumneavoastră, nu ne-aţi luat la interogatoriu acolo, la Cardiff?” Bine, mă”, mai povestit amuzat Emil Grădinescu lui Mircea Meşter.

Mai jos ai podcastul Orange Sport cu Mircea Meşter, care l-a avut invitat pe Emil Grădinescu.

În cadrul podcastului Orange Sport, episodul 2, Mircea Meşter a pregătit o nouă surpriză pentru săptămâna care urmează: un interviu aşa cum n-a mai fost cu Jaqueline Cristian.

Afla mai multe despre: gradinescu 

viewscnt
Articole similare