Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

PODCAST | Faţa mai puţin cunoscută a ”Regelui”. Ce a desenat pe un geam aburit: ”Ştii cum este Gică Hagi?”

PODCAST | Faţa mai puţin cunoscută a ”Regelui”. Ce a desenat pe un geam aburit: ”Ştii cum este Gică Hagi?”

Farul Constanța

Comentarii

Silviu Tudor Samuilă a fost invitatul lui Mircea Meşter în cel mai recent episod din podcastul Orange Sport, ”1 la 1”. Jurnalistul a povestit despre o altă faţă a lui Gică Hagi.

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi jurnalişti sportivi din România, Silviu Tudor Samuilă şi-a spus poveştile în podcastul Orange Sport, ”1 la 1”, moderat de Mircea Meşter.

Comentatorul şi moderatorul Orange Sport a dezvăluit, printre altele, şi faţa mai puţin cunoscută a lui Gică Hagi.

Cealaltă faţă a lui Gică Hagi: ”Este tot fotbal”

Silviu Tudor Samuilă a dezvăluit că una dintre legendele pe care le apreciază cel mai mult este Gică Hagi. Jurnalistul a povestit că a suferit foarte mult după ce Gică Hagi, la prima aventură ca antrenor, a ratat celebrul baraj cu Slovenia, în 2001, deşi naţionala noastră a fost mult mai bună:

”Eu ţin foarte mult la Hagi. Eu am crescu cu Hagi şi pentru mine Hagi este ceva deosebit şi faptul că a păţit ce a păţit pe mine m-a durut foarte, foarte tare.

Adică mi se părea atât de nedrept ceea ce am păţit atunci, mai ales că România jucase mult mai bine decât Slovenia. Adică chiar a fost o nedreptate rezultatul ăla”, a povestit Silviu Tudor Samuilă.

Jurnalistul Orange Sport a fost rugat de Mircea Meşter să facă un exerciţiu de imaginaţie: cu ce om din fotbalul românesc ar vrea să rămână pe o insulă pustie.

Discuţia a mers din nou spre Gică Hagi, despre care Silviu Tudor Samuilă a povestit lucruri mai puţin cunoscute publicului larg:

”Hagi ştii cum e? Pentru cine nu-l ştie în privat, Hagi este tot fotbal. Adică cu Hagi, dacă te vezi... Îţi dau un exemplu. Eram la un moment dat într-o maşină împreună şi era un geam aburit. Şi a început la un moment dat, ştii cum fac copii pe desenele alea pe geamul aburit, el a început să-mi arate cum este apărarea lui, cum stau în apărare jucătorii. Ăsta este Hagi.

Ştii care este problema? La un moment dat oboseşti. Adică inclusiv Gică Popescu îi zice: ”băi, cumetre - cum zice Popescu - opreşte-te un pic, că nu...” Deci este în stare să vorbească despre fotbal de când se trezeşte până se culcă.

Puţină lume ştie, are carnete întregi în care îşi notează tot felul... fişe. Dacă mergi la el în birou, sunt tot felul de post-it-uri d-astea cu tot felul de idei care îi vin şi şi le notează.

Nu cred că şi-ar imagina cineva ce structură are Hagi în aşezarea ideilor şi în felul în care face echipe. Are echipele scrise pe hârtie, echipele tuturor generaţiilor de la el de la academie. Cu varianta 1, varianta 2, varianta 3... are câte 4 fundaşi dreapta, care-s cei mai buni, îi ştie pe ăia de 12 ani, de 14 ani, de 16 ani, de 18 ani şi are câte 4 pe fiecare post.

Dar, să ştii, mi-ar plăcea mult să fiu cu Hagi (n.r. pe o insulă pustie), dar cred că ar fi foarte obositor (n.r. râde)”, a mai spus Tudor Samuilă.

Afla mai multe despre: samuila 

viewscnt
Articole similare