Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

PODCAST | Marile regrete ale unei legende! Ilie Dumitrescu, după o carieră fabuloasă ca fotbalist: ”Am fost aproape...”

PODCAST | Marile regrete ale unei legende! Ilie Dumitrescu, după o carieră fabuloasă ca fotbalist: ”Am fost aproape...”

Fotbal intern

Comentarii

Ilie Dumitrescu (53 de ani) a fost invitatul lui Mircea Meşter la Podcast Orange Sport.

PODCAST | Marile regrete ale unei legende! Ilie Dumitrescu după o carieră fabuloasă ca fotbalist: ”Am avut totul în buzunar şi nu am reuşit performanţa”

Ilie Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuţi fotablişti români. Face parte din ”Generaţia de Aur” a naţionalei de fotbal a României, care a jucat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal, SUA 1994. 

Fostul mare jucător a dezvăluit la Podcastul Orange Sport cele două mari regrete pe care le are ca fotbalist. Primul regret e legat de echipa de club, faptul că n-a jucat în finala CCE contra lui AC Milan, iar al doilea e de la naţională, sfertul de finală din SUA cu Suedia. 

”Am două regrete. Momentul când am luat galben şi nu am jucat finala de Cupa Campionilor Europeni din 1989, cu Milan, şi al doilea că nu m-am calificat atunci în semifinale cu naţionala. O contribuţie a avut Hagi că n-am jucat atunci cu AC Milan. Mi-a dat al doilea cartonaş pentru tragere de timp şi că nu am putut noi ca naţie, ca echipă să ne calificăm şi să facem o ţară fericită. Am avut totul în buzunar la meciul ăla, Dumnezeu ne-a dat tot şi noi nu am reuşit performanţa. Noi am fost foarte aproape... Cred că e-a lipsit concentrarea, simţeam în teren ceva, cum că adversarul acceptase înfrângerea. La Tottenham puteam să dau mai mult, la Mexic a fost final de carieră. Dar eu sunt fericit şi cu momentele personale din carieră”, a declarat Ilie Dumitrescu la Podcastul Orange Sport cu Mircea Meşter, 1 la 1.

  • Ilie Dumitrescu a ratat finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, cu Milan, după ce a încasat un cartonaş galben în returul semifinalei cu Galatasaray.

Întrebat despre cea mai mare bucurie din carieră, Dumitrescu a mărturisit: ”De mic copil mi-am dorit să fiu cel ami bun jucător de la Steaua, să fiu căpitan, să fiu cel mai bun marcator, să câştig cupa cu Steaua. Şi am fost! La echipa naţională sunt eroul meciului la Steaua cu Argentina, cea mai mare performanţă. A fost meciul meu”.

  • Dumitrescu a fost omul meciului România - Argentina a fost 3-2, din optimile Cupei Mondiale 1994. A marcat două goluri şi a dat o pasă de gol pentru Hagi într-o partidă considerată de mulţi cea mai frumoasă din istoria Mondialelor.

Afla mai multe despre: ilie dumitrescu 

viewscnt
Articole similare