Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Polo | România şi-a aflat adversarele din grupa A, la Jocurile Olimpice de la Paris

Polo | România şi-a aflat adversarele din grupa A, la Jocurile Olimpice de la Paris

Alte sporturi

Comentarii

Naţionala de polo a României va evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, în grupa A, cu echipele Grecia, Croaţia, SUA, Italia, Muntenegru, conform tragerii la sorţi de sâmbătă. Finalistele CM sunt în grupa tricolorilor.

Polo | România şi-a aflat adversarele în grupa A, la Jocurile Olimpice de la Paris

România ajunge la Jocurile Olimpice de la Paris, datorită clasării pe locul 10 la CM de la Doha pe locul 10, după rezultatele: 8-15 cu Ungaria, 25-3 cu Kazakhstan şi 10-16 cu Italia (grupa D), 9-12 cu Muntenegru (optimi), 9-7 cu China (locurile 9-12), 9-13 cu SUA (9-10).

Campionatul Mondial din 2024 a oferit şi ultimele patru locuri la Jocurile Olimpice de la Paris, la care erau calificate deja Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia. Au obţinut dreptul de participare de la CM Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Italia. Croaţia a devenit campioană mondială, sâmbătă, după 14-13 în finala cu Italia.

Din contingentul de echipe calificate la JO, Africa de Sud s-a retras însă, iar România a primit biletul pentru Paris, chiar cu o zi înaintea revenirii în ţară de la Doha.

Echipa României a participat ultima dată la Jocurile Olimpice în 2012, când s-a clasat pe locul 10. Cea mai bună clasare a sa a fost la ediţia din 1976, când a fost pe locul 4.

Afla mai multe despre: poloromaniajocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare